Ζέρβας σε Τσίπρα: Θα υπάρχουν και αρχαία και μετρό

0

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα διχαστεί η Θεσσαλονίκη για το θέμα των αρχαίων στον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό έδωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με δήλωση του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε ότι εγγυάται πως θα βρεθεί η καλύτερη λύση, το έργο του μετρό θα ολοκληρωθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο εντός της τετραετίας και ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα κόψει εισιτήριο για να επιβιβαστεί σε αυτό.

Η συνάντηση των δυο αντρών ήταν προγραμματισμένη στις 11:30, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε μισή ώρα στην συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη και με εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να φτάσει στο Μέγαρο Μουσικής και να περιμένει σε διαφορετικό χώρο.

Ωστόσο, το θέμα του Μετρό δημιούργησε σύννεφα στις σχέσεις Ζέρβα – Τσίπρα. Μάλιστα, κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι είναι θεσμικό ατόπημα να βλέπεις τον πρώην δήμαρχο και να κάνεις κοινές δηλώσεις και μετά να μιλάς για το ίδιο θέμα με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης που έχει τεκμηριωμένα αντίθετη άποψη.

Κατά τη διάρκεια πάντως της σύντομης συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ζέρβα να χρησιμοποιήσουν ενικό. Τον κάλεσε μάλιστα να συνεχίσει την καλή δουλειά του προκατόχου του.

«Είστε ένα πείραμα. Είστε αισιόδοξος ότι θα λειτουργήσει;» ανέφερε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας.

«Πάει καλά. Πιστεύω στις συμπράξεις. Είμαι ο δήμαρχος που εκλέχτηκε με το μεγαλύτερο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη, με 67%, αλλά έχοντας μικρή δύναμη» απάντησε ο Κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώρισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το βιβλίο που έγραψε για την πόλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.