Ξεκίνησαν οι περιπολίες φύλαξης των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0

Περιπολίες από ειδικές ομάδες φύλαξης ξεκίνησαν στα δημοτικά κτίρια, τους κοινόχρηστους χώρους και τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τονωθεί η ασφάλεια των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας. Σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου της ασφάλειας, ο Δήμος πήρε αυτή την απόφαση για να περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμών που διαχρονικά σημειώνονται σε δημόσιους χώρους και προκαλούν φθορές στη λειτουργία τους οι οποίες, βέβαια, κοστίζουν σε δημοτικό χρήμα για να αποκατασταθούν.
Ειδικά για τα σχολεία της πόλης – κυρίως σε εκείνα που δεν υπάρχει σχολικός φύλακας – το αίτημα για ενίσχυση της ασφάλειας ήταν καθολικό τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Πλέον, με τις περιπολίες, οι οποίες πραγματοποιούνται τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, υπολογίζεται ότι οι εισβολές τόσο στα σχολικά κτίρια, όσο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους θα περιοριστούν σημαντικά, έως και θα εκλείψουν.
Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που το κόστος για την φύλαξη, όχι μόνο θα αποσβεστεί, αλλά θα είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τα χρήματα που δαπανά κάθε χρόνο ο Δήμος για να διορθώσει τις φθορές από τους βανδαλισμούς και τις κλοπές.
Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας φύλαξης που έχει αναλάβει τις περιπολίες και την στατική φύλαξη των αθλητικών χώρων, η οποία επελέγη μετά από μια άκρως προσεκτική διαγωνιστική διαδικασία. Ο δήμαρχος ζήτησε αποτελεσματικότητα από τα κλιμάκια της φύλαξης των δημοτικών χώρων, ευγένεια απέναντι στους πολίτες και αυστηρότητα για τους παραβάτες.
«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ο περιορισμός του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν στενέψει τα περιθώρια για να αυξηθεί η ασφάλεια στους δήμους. Έχω τονίσει όμως ξανά, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν αρέσκεται στο να βρίσκει δικαιολογίες αλλά λύσεις. Έτσι, προχωράμε σε συνεργασία με εξειδικευμένους στον χώρο της φύλαξης προκειμένου να σταματήσουμε τα φαινόμενα παραβατικότητας που σημειώνονται στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία μας, προκειμένου να νιώθουν οι πολίτες ότι η περιουσία τους προστατεύεται», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Πλέον οι Ηρακλειώτες που θα αντιληφθούν ο,τιδήποτε παραβατικό σε κοινόχρηστους χώρους και σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μπορούν να επικοινωνούν, πέραν από την ΕΛΑΣ, και στην 24ωρη γραμμή της εταιρίας φύλαξης με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος στο τηλέφωνο: 2106713063.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.