Τζιτζικώστας: “Κλείνει ένας κύκλος δημιουργικός και ουσιαστικός”

0

Έπεσε η αυλαία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με την παρούσα μορφή, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου αλλάζει η σύνθεσή του. Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της παράταξης του, όσο και της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως “κλείνει ένας κύκλος, δημιουργικός και ουσιαστικός, που μπορεί να είχε μέσα εντάσεις, είχε όμως συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασίες”.
“Καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας πιο μπροστά. Διαφωνήσαμε σε πολλά, είχαμε διαφορετική οπτική σε αρκετά ζητήματα. Αυτό είναι το λογικό. Θα ήταν παράλογο να συμφωνούμε σε όλα. Όμως καταφέραμε να βρίσκουμε τη χρυσή τομή και να παράγουμε αποτέλεσμα. Αυτή είναι η υγιής δημοκρατία” είπε ο κ.Τζιτζικώστας.
Πρόσθεσε δε πως “η αυτοδιοίκηση είναι έρωτας και αγάπη για τον τόπο και τους πολίτες. Υπηρετούμε εδώ εκτός από τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα, που πηγαίνουν τον τόπο μπροστά, και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις είναι ο τόπος, είναι ο πολίτης”.
Στην αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση απερχόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια στο έργο της διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μούρνος, τόνισε ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα λειτούργησε ανοιχτά και συναινετικά σε πολλές περιπτώσεις και πως η αντιπολίτευση “ήταν δημιουργική”.
Ο Στάθης Σαρηγιαννίδης από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία διοίκησης και αντιπολίτευσης, ενώ ο Βασίλης Ρέβας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε πως η παρουσία του συνδυασμού του συνέβαλλε στο να αναδειχθούν τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.
Η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Νιόβη Παυλίδου, είπε ότι το περιφερειακό συμβούλιο “ήταν ένα μεγάλο σχολείο” και ευχήθηκε σε όλους όσοι εκλέγησαν μια ακόμη καλύτερη θητεία, ενώ από την “Ανταρσία” η Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια, είπε πως κάθε απόφαση του απερχόμενου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου κρίνεται από το λαό.
Η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη “Συμμετέχω” είπε πως ο περιφερειάρχης έκανε “σπουδαία δουλειά στο ανασκαφικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”. Στην πενταετία που πέρασε αναφέρθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», Βασίλης Γάκης και ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”.
Η τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στους κήπους της Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.