Τον επόμενο Φεβρουάριο η παράδοση στο Δημόσιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

0

Για τον Φεβρουάριο του 2017 προγραμματίζεται η παράδοση στο Ελληνικό Δημόσιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της χθεσινής συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.

Επί του παρόντος προχωρά η αποκατάσταση κατασκευαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν από την κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προχωρήσει και η πρόσκληση για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία τοποθετείται χρονικά τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια θα οριστεί επιτροπή για την παραλαβή της μετοχής της ΑΕ ώστε να ολοκληρωθεί η παράδοση.
Μετεγκαταστάσεις
Η παράδοση θα δώσει και το σήμα για τη μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, ο νόμος για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή ως την ερχόμενη βδομάδα ενώ υπό επεξεργασία είναι και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Βιβλιοθήκης για την περίοδο 2018-2020.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Πολιτισμού παραμένει ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζοντας ποικίλες εκδηλώσεις και τον Οκτώβριο, ενώ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πάνω από 215.000 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.