Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θερμαϊκού και 5 δήμοι της Μεσσηνίας

0

Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία, κατά το τελευταίο διήμερο, ο δήμος Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη καθώς και οι δήμοι Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, δεκατέσσερις τοπικές κοινότητες του δήμου Δυτικής Μάνης και τέσσερις δημοτικές κοινότητες του δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, τις δύο αποφάσεις για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των πληγεισών περιοχών. Η κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως και 7 Μαρτίου 2017.

Ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 6.9.2016 για τον δήμο Θερμαϊκού ανατέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Μεσσηνία, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 6 και στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο δήμος Καλαμάτας, ο δήμος Οιχαλίας, ο δήμος Μεσσήνης, ο δήμος Τριφυλίας, οι τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του δήμου Δυτικής Μάνης και οι δημοτικές ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.