«Ψαλίδι» έως και 40% για 25.000 επικουρικές

0

Με την πληρωμή του Οκτωβρίου έρχεται το τρίτο κύμα επανυπολογισμού των επικουρικών, που «ακουμπά» 100.000 συνταξιούχους και ειδικότερα πρατηριούχους υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ), μηχανικούς και εργολήπτες δημοσίων έργων, συμβολαιογράφους και δικηγόρους (ΕΤΑΑ), τεχνικούς Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) και συνταξιούχους της πρώην Χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ). Οι 25.000 από αυτούς θα δουν «ψαλίδι» στις συντάξεις τους ως και 40%.
Ειδικότερα, οι περικοπές για τους πρώην εργαζόμενους στην Εμπορική αγγίζουν το 40%. Αντίστοιχες μειώσεις, της τάξης του 40%, θα δουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι δικηγόροι και οι ναυτικοί. Οι συμβολαιογράφοι θα έχουν 25% «ψαλίδι» στις επικουρικές τους και οι τεχνικοί Τύπου 15-18%. Χωρίς μειώσεις θα δοθούν οι επικουρικές των πρώην χωροφυλάκων. Για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους δημοσιογράφους (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και τους συνταξιούχους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).
Τα αναδρομικά
Στη σημερινή πληρωμή δεν έχει υπολογιστεί η πρώτη δόση των αναδρομικών για όσους έχουν επηρεαστεί από τις μειώσεις (περί τους 240.000 συνταξιούχους). Αναμένεται πως αυτό θα καταστεί εφικτό να γίνει με την πληρωμή του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως το ψαλίδι μετράει από τις συντάξεις Ιουνίου. Όσοι μπήκαν στο πρώτο «πακέτο» του επανυπολογισμού (11 πρώην Ταμεία, 311.680 συνταξιούχοι) και στο φάσμα των μειώσεων τον Αύγουστο, θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο και Ιούλιο (τη διαφορά δηλαδή ανάμεσα στην παλιά και τη νέα σύνταξη).
Όσοι μπήκαν τον Σεπτέμβρη στο δεύτερο κύμα (805.900 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία) και έχουν περικοπές θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Τέλος, όσοι αναπροσαρμοστούν τον Οκτώβρη και έχουν μείωση θα πρέπει να επιστρέψουν τα υπερβάλλοντα ποσά που τους δόθηκαν για τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.