Πρώτες συναντήσεις του νέου ΥΠΕΣ με τα ΔΣ της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ

0

Τις πρώτες συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ως υπουργός Εσωτερικών θα έχει τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μετά από σχετικές επιστολές που απέστειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, καθορίστηκαν τα ραντεβού με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΚΕΔΕ για την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ για την Τετάρτη 12 του μηνός.

Στις επιστολές του, ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ευελπιστεί σε μία εποικοδομητική συνεργασία, καθώς όπως τονίζει, οι ανάγκες και οι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΣ η ενίσχυση της αναπτυξιακής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και διαβεβαιώνουν ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα στηριχθούν χρηματοδοτικά και τεχνικά ώστε να υλοποιήσουν τα απαραίτητα έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.