Πρόταση Ζέρβα σε Μπουτάρη για οικουμενική διοίκηση έως τη λήξη της θητείας

0

Πρόταση προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για σχηματισμό υπηρεσιακής οικουμενικής διοίκησης, ώστε να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τους επόμενους εφτά μήνες, έως τις 31 Αυγούστου που λήγει η θητεία του, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.
Η παραπάνω πρόταση του κ.Ζέρβα έγινε με αφορμή τις δύο “ήττες” που υπέστη η διοίκηση Μπουτάρη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου καταψηφίστηκαν τόσο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, όσο και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας.

“Η διοίκηση αυτή δεν μπορεί να διοικήσει. Όχι μόνο σε επίπεδο πλειοψηφίας, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στις υπηρεσίες. Υπάρχει ένα χάος, τίποτα δεν λειτουργεί. Αυτό φαίνεται και στην πόλη. Προτείνω ο Γιάννης Μπουτάρης να σκεφτεί και να προχωρήσει σε μια υπηρεσιακή οικουμενική διοίκηση γι αυτούς τους εφτά μήνες που απομένουν. Κάνω έκκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να αντιληφθεί πως δεν είναι σε θέση να διοικήσει με αυτούς τους ανθρώπους που του έχουν απομείνει και να απευθυνθεί σε όλες τις παρατάξεις να πάμε σε ένα οικουμενικό σχήμα” είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις νέες δημοσκοπήσεις που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Ζέρβας απάντησε: “Οι δημοσκοπήσεις ουσιαστικά φωτογραφίζουν μία συγκεκριμένη στιγμή. Ένα συγκεκριμένο δείγμα. Ο φωτογράφος μπορεί να αλλάξει την εικόνα και το όμορφο να το κάνει ομορφότερο. Υπάρχει και το photoshop. Εγώ έχω μια επαφή με τους δημότες καθημερινά και ξέρω τι ζητάνε. Ανθρώπους ανεξάρτητους που ασχολούνται με την πόλη, με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι τους κομματικούς εκπροσώπους που αυτή τη στιγμή τα γκάλοπ βγάζουν μπροστά”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, για μία ακόμη φορά κάλεσε την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να παραιτηθεί από τη θέση της και να ασχοληθεί με τα ζητήματα της πόλης: “Είδαμε μια καθυστέρηση στην παραίτηση της από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Ως νέα πολιτικός θα έπρεπε να δώσει διαφορετικό στίγμα από τη στιγμή που επέλεξε το στίβο διεκδίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης” ανέφερε.
Για τις πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο κ.Ζέρβας είπε πως “γεμίσαμε υποψηφίους, που σε άλλη περίπτωση δεν θα ασχολούνταν με τον δήμο Θεσσαλονίκης εάν για παράδειγμα ήταν υποψήφιοι βουλευτές ή εάν βρισκόταν σε άλλη θέση. Το να γυρνάς και να δίνεις χειραψία δεν είναι λύση. Ας βγουν να μιλήσουν για τα προγράμματα που έχουν και για τα προβλήματα της πόλης”.
Εάν ο ίδιος θα είναι καλός δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη, στην περίπτωση που εκλεγεί, απάντησε: “Αυτό δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά ο λαός της πόλης και η ιστορία. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι θα το προσπαθήσω. Δουλεύω πολύ, προσπαθώ πολύ για το καλύτερο δυνατό”.

 

ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.