Πρόταση του Μ. Σάλλα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων

0

Την πρότασή του για την οριστική επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων παρουσιάζει ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στο protothema.gr
Συγκεκριμένα, προτείνει τον διαχωρισμό κάθε «κόκκινου» στεγαστικού δανείου σε δύο μέρη. Το πρώτο – το οποίο θα αντιστοιχεί για παράδειγμα, στο 90% της αξίας του ακινήτου – θα προτείνεται από την πιστώτρια τράπεζα για «sales and lease back», επεκτείνοντας αντίστοιχα τη διάρκειά του και μειώνοντας σημαντικό το ύψος της μηνιαίας εξυπηρέτησής του.
Ως επακόλουθο, σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, διασφαλίζεται πως ο δανειολήπτης δεν θα απομακρυνθεί από το σπίτι του ή δεν θα χάσει το ακίνητό του.
Το δεύτερο μέρος του δανείου, το οποίο θα αντιστοιχεί στην εναπομείνασα αξία του ακινήτου – εφόσον σε μία περίοδο για παράδειγμα 5 ετών, δεν αποκαθίστανται οι αξίες των ακινήτων – θα διαγράφεται σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο 50% θα διαγράφεται στην επόμενη 5ετία, εφόσον και πάλι δεν έχουν μεταβληθεί προς τα πάνω οι αξίες των ακινήτων.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς προειδοποιεί παράλληλα, ότι οι πλειστηριασμοί κατοικιών οδηγούν σε σοβαρά δυσμενέστερη θέση όλα τα εμπλεκόμενα μέρα, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.
«Θα έπρεπε λοιπόν οι θεσμοί να αποδεχθούν μία λύση διαφορετικού χαρακτήρα και να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα μπροστά σε μία τέτοια καταστροφή» καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.