Περιφέρεια Αττικής: Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αχαρνών ο Γιώργος Πατούλης

0

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να συνδράμει με μέσα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τις πληγείσες περιοχές στο δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και το Δήμαρχο Σπ. Βρεττό.

 

Να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα, οι υδροφόρες και συνολικά όλα τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής, η οποία και τα αξιοποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υπό το συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας και διαμέσου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμει στο δύσκολο έργο της, ως εξής:

 

Για σήμερα 24-08-2023 κατηγορία  4 κινδύνου πυρκαγιάς

 

Κατόπιν αιτημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν:

 

·    13 υδροφόρα οχήματα εκ των οποίων:

Ø  8 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Αττικής σε διάφορες θέσεις (εκ των οποίον μερικά επιχειρούν σε ενεργές εστίες πυρκαγιάς).

Ø  2 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας.

Ø  2 υδροφόρα οχήματα στη διάθεση της Δ/νσης Πάρκων & Αλσών της Περιφέρειας Αττικής (Αττικό Άλσος & Πεδίο του Άρεως).

Ø  1 υδροφόρο όχημα στο Πάρκο Τρίτση.

Φωτιά Ασπρόπυργος (ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

• Συνολικά επιχειρούν 5 υδροφόρα οχήματα και 1 μηχάνημα έργου (φορτωτής λαστιχοφόρος) κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.

Φωτιά Χασιά – Πάρνηθα (ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

• Συνολικά επιχειρούν 27 υδροφόρα οχήματα και 4 μηχανήματα έργου (2 προωθητές γαιών & 2 φορτωτές λαστιχοφόροι) κατόπιν αιτήματος της ΠΕΠΥΔ Αττικής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.