Πατούλης: Είναι υποχρέωση του Κράτους να διαθέτει σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας Υγείας

0

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, απαντά στην Έφη Αχτσιόγλου και στο σχόλιό της περί εκβιασμών από τα διαγνωστικά κέντρα.

Με αφορμή το σχόλιο της κας Αχτσιόγλου περί εκβιασμών από τα διαγνωστικά κέντρα και ύπαρξης πολιτικού υπόβαθρου στη διεκδίκηση τους , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης έκανε το παρακάτω σχόλιο.

“Λυπάμαι πολύ που η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί το αυτονόητο, ότι είναι υποχρέωση του Κράτους να διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, που να καλύπτει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού της χώρας.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα διαγνωστικά κέντρα λειτουργούν ως αναπόσπαστο τμήμα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό , οφείλει το Κράτος να πληρώνει έγκαιρα και δίκαια, τους παρόχους υγείας για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους.

Είναι απαράδεκτο να αναζητά πολιτικό υπόβαθρο στις δίκαιες διεκδικήσεις και να μιλά για εκβιασμό, επειδή κάποιοι τολμούν το αυτονόητο, να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.