Πατούλης: Και η ΚΕΔΕ στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

0

Να διασφαλίσει τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση καλεί τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «όσοι σκέφτηκαν να αποκλείσουν την ΚΕΔΕ από την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπονομεύουν τη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει ότι θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία μεταξύ όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι εθνική και όχι κομματική υπόθεση και υπηρετεί το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες. Όπως επισημαίνει, στις διαδικασίες διαμόρφωσης και στο δημόσιο διάλογο για το νέο Σύνταγμα δεν μπορεί να απουσιάζει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού «γιατί είναι ο θεσμός του κράτους που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον κρατικό θεσμό εγγύτερα στον πολίτη και στην καθημερινότητά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.