Παρέμβαση του ΥΠΕΣ και του ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις, ζητά ο Γ. Σγουρός

0

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να προστατευθεί το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητά ο Γιάννης Σγουρός, με αφορμή, όπως σημειώνει, «δημοσκοπικά παιχνίδια» που έχουν αρχίσει να γίνονται «ιδιαίτερα εμφανή με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σγουρού, στάθηκε η παρουσίαση το περασμένο Σάββατο, από την εφημ «Παραπολιτικά», δημοσκόπησης της Innovation Metrisis για την Περιφέρεια Αττικής, με τίτλο «ξεκάθαρο φαβορί ο Πατούλης». Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει τα ευρήματα «ανάξια σχολιασμού», σημειώνοντας ότι δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εταιρεία που διενήργησε την δημοσκόπηση έξι μέρες μετά την νομική υπόσταση της, δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, των αναγνωρισμένων εταιριών και ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων, ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί.
.
Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να παραπλανήσουν τους πολίτες, θα μας βρουν απέναντί τους. Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να αποκαλύψουμε την μεθόδευση και να αναδείξουμε το παρασκήνιο. Μετά τον υπουργό και το ΕΣΡ, σειρά θα έχει ο εισαγγελέας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.