Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα Φάρσαλα με την εικαστική εγκατάσταση των Μυρμιδόνων

0

Κώστας Αγοραστός: «Παραδίδουμε έναν σύγχρονο κυκλικό κόμβο, ο όποιος αλλάζει την αρχιτεκτονική της κυκλοφορίας στην περιοχή»

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κυκλικός κόμβος που βρίσκεται στην διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας Φαρσάλων. Πρόκειται για τον πρώτο από τους δύο κυκλικούς κόμβους του έργου «Κατασκευή 2 κυκλικών κόμβων στην Ε.Ο Λάρισας –Φαρσάλων», προϋπολογισμού 3.450.0000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο δεύτερος κυκλικός κόμβος, κατασκευάζεται στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων. Οι δύο κυκλικοί κόμβοι σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος του άξονα της ε.ο. Λάρισας – Φαρσάλων την αναβάθμιση του οποίου ανέλαβε μετά από συντονισμένες προσπάθειες η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε πρώτο στάδιο, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη ολοκλήρωσης των μελετών και σε δεύτερο στάδιο, την κατασκευή του νέου οδικού άξονα.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Παραδίδουμε έναν σύγχρονο κυκλικό κόμβο, ο όποιος αλλάζει την αρχιτεκτονική της κυκλοφορίας στην περιοχή, δημιουργεί ασφάλεια και αυτορρύθμιση της κυκλοφορίας στην είσοδο των Φαρσάλων. Στον κόμβο αυτό σημειώνονταν κατά το παρελθόν αρκετά ατυχήματα, τα οποία πλέον αποφεύγονται χάρη σ’ αυτόν τον κυκλικό κόμβο. Στα Φάρσαλα έχουμε ολοκληρώσει αρκετά έργα και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο για την συνεργασία. Βέβαια εδώ στον κόμβο αυτό αναδεικνύουμε και την ιστορία των Φαρσάλων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που είχαν τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του έργου, την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά και τον καλλιτέχνη ο οποίος είχε την έμπνευση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που γίνεται μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό το έργο. Τα έργα είναι για να συζητούνται, για να κριτικάρονται, για να θυμίζουν την ιστορία μας και να δημιουργούν μεγαλύτερη αυτογνωσία. Το έργο αυτό είναι διαφορετικό και όπως όλα τα έργα σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Ένας πίνακας ή ένα τραγούδι μπορεί να αρέσει σε εσένα και σε κάποιον άλλο να μην αρέσει. Ο σχεδιασμός μας πλέον είναι κάθε κυκλικός κόμβος να έχει πλέον και ένα έργο τέχνης και αυτό θα γίνει και στους υπόλοιπους κόμβους. Να σημειώσω ακόμη ότι ως Περιφέρεια αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη του δρόμου Φάρσαλα – Λάρισα. Έχουμε ήδη δημοπρατήσει τις συμπληρωματικές μελέτες ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ώριμο έργο και κατόπιν να αναζητήσουμε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να το εντάξουμε και να προχωρήσουμε στην κατασκευή.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του εδώ σήμερα στην πόλη μας, αλλά πολύ περισσότερο για το σπουδαίο αποτύπωμα που αφήνει με το έργο της στην περιοχή η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νέος κυκλικός κόμβος τον οποίο βλέπουμε, άλλαξε άρδην την εικόνα της εισόδου των Φαρσάλων. Το δε καλλιτεχνικό έργο, που τον κοσμεί, έρχεται από τα βάθη της πλούσιας ιστορίας της περιοχής, βασισμένο στο μύθο των μυρμηγκιών, που ο βασιλιάς των θεών Δίας, μεταμόρφωσε σε ατρόμητούς Μυρμιδόνες, τους πολεμιστές του Αχιλλέα που έμειναν στην ιστορία για την γενναιότητα τους. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που φέρει την υπογραφή του Κώστα Αγοραστού, τον οποίο θέλω για πολλοστή να ευχαριστήσω για την διαρκή του συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.