Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής

0

Ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο διαγωνισμός για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό, ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από την έγκρισή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, μία σοβαρή παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την έμπρακτη στήριξη της δημόσιας υγείας, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την κοινωνική συνοχή.

Μέσα στον Μάρτιο πρόκειται να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και τον Απρίλιο ξεκινούν οι εργασίες.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια που ανέλαβε τέτοια αρμοδιότητα, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνουμε ότι ο διαγωνισμός αμφισβητήθηκε δικαστικά από 2 μεγάλες πολυεθνικές, όμως σε όλα τα δικαστήρια που έγιναν, συμπεριλαμβανομένης και «πρότυπης δίκης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώθηκε η Περιφέρεια Αττικής. Δικαιώνεται έτσι η αντίληψη χρηστής διοίκησης, που πρεσβεύει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός δεν είχε στοιχεία υποκειμενικής κρίσης (όπως γινόταν παλιότερα), αλλά είχε σαν μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, με βάση όμως ένα υψηλότατο επίπεδο προδιαγραφών. Ανοίγει έτσι ο δρόμος, σε πανελλαδικό επίπεδο, για μια ριζική απλοποίηση αλλά και διαφανή και αξιόπιστη διενέργεια διαγωνισμών, στον τομέα των προμηθειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Που, επιπροσθέτως, ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα από παλιά.

Τι περιλαμβάνει η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Υγείας, η προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού περιλαμβάνει:

Μαγνητικό τομογράφο 1,5 TESLAwidebore για τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Αττικό
Μαγνητικό τομογράφο 3 TESLAwidebore για τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας και Ευαγγελισμός
Μαγνητικό τομογράφο 1,5 TESLA για τα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Σισμανόγλειο
Σύστημα αξονικής τομογραφίας 16 τομών για τα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Σωτηρία
Σύστημα αξονικής τομογραφίας 64 τομών για τα νοσοκομεία Γεννηματά, Αλεξάνδρα και Ασκληπιείο
Ψηφιακούς Στεφανιογράφους για τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό Νικαίας, Τζάνειο
Ψηφιακό Αγγειογραφικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία, Άγιος Σάββας, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Θριάσιο
Μεικτό Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Σωτηρία και ΚΑΤ
Πλήρες Αναισθησιολογικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Νικαίας, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας
Τηλεχειριζόμενο ακτινογραφικό – ακτινοσκοπικό σύστημα με κατακλινόμενη εξεταστική τράπεζα για το νοσοκομείο Ελπίς
Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα για τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Γεννηματά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας
Ψηφιακό Συγκρότημα Κλασικής Ακτινοδιαγνωστικής για τα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Λαϊκό και ΚΑΤ
Σύστημα παραγωγής ραδιοφαρμάκου (κύκλοτρο) για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι» και το νοσοκομείο Μεταξά
Συγκρότημα PET/CT για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.