ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης 2.000 ανέργων

0

Πρόγραμμα για την πρόσληψη συνολικά 2.000 ανέργων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η νέα προκήρυξη του Οργανισμού αφορά στην ενίσχυση εργοδοτών, προκειμένου να προσλάβουν άνεργα άτομα με αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένους, νεαρά παραβατικά άτομα ή νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Οι ωφελούμενοι που θα πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει μεταξύ άλλων να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα πάνω από δύο μήνες, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο «Ατομικό Σχέδιο Δράσης», να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Σημειώνεται δε πως οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια υπηρεσία (Γραφείο Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν. Επισημαίνεται πως η επιχορήγηση για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως. Αντίστοιχα, για κάθε μήνα μερικής απασχόλησης η επιχο- ρήγηση ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως.
Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού (δήμοι και περιφέρειες).
Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και στη συνέχεια για άλλους 12 μήνες ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών πριν από τη λήξη έκαστου δωδεκάμηνου απασχόλησης.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, μετά τη λήξη της δωδεκάμηνης επιχορήγησης η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της (επιχορηγούμενο και δεσμευόμενο) για τρεις μήνες ακόμα εφόσον ο επιχορηγούμενος δεν ήταν μακροχρόνια άνεργος. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αιτηθεί την επέκταση της επιχορήγησης για άλλους 12 μήνες, μετά τη λήξη της επιχορήγησης, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για έξι μήνες ακόμα. Στην περίπτωση που η επιχείρηση αιτηθεί την επέκταση της επιχορήγησης εκ νέου για άλλους 12 μήνες, μετά τη λήξη της
δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για εννέα μήνες ακόμα.
Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση
υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/).
Πάντως, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.