Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας ζητά να παραμείνουν τα Υποθηκοφυλάκεια

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας», από το οποίο προκύπτει η κατάργηση των Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν στο Δήμο μας, Άστρους – το οποίο μεταφέρεται στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ναυπλίου, Πάρνωνος και Τανίας και Δολιανών, τα οποία μεταφέρονται στην έδρα του Νομού Αρκαδίας, την Τρίπολη και επειδή…
Το Κράτος δεν έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση χώρων όπου θα στεγαστούν τα νέα Υπερυποθηκοφυλάκεια.
Μεγαλώνουν οι χιλιομετρικές αποστάσεις και καθίσταται δύσκολη η μετακίνηση ειδικά των ηλικιωμένων και των οικονομικά αδυνάτων συμπατριωτών μας. Ιδιαίτερη δυσκολία δε, θα δημιουργηθεί για τους κατοίκους των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, δεδομένου ότι αυτά συνδέονται με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Όλες οι παραπάνω δυσκολίες και πολλές ακόμη, θα είχαν αποφευχθεί αν το Κράτος είχε φροντίσει να δημιουργηθούν οι υποδομές για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, αν υπήρχε δηλαδή δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης Δήμων, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, Δικαστικών Επιμελητών με τα Υποθηκοφυλακεία, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του πολίτη ή του επαγγελματία εξ αποστάσεως.
Στο Δήμο μας, όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο Άστρους, δραστηριοποιούνται επαγγελματίες σχετικοί με το αντικείμενο Δικηγόροι, μεσίτες πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι, οι οποίοι δεν θα μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους που έχουν έδρα το Ναύπλιο και είναι όλες οι υπηρεσίες δίπλα τους και θα αναγκαστούν να φύγουν με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό για τον τόπο μας. Η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας που υπήρχε με την Αποκέντρωση που είχαμε, θα χαθεί, αφού το σχέδιο Νόμου οδηγεί σε συγκέντρωση στις πρωτεύουσες Νομών.
Η επικουρική λύση δημιουργίας παραρτήματος είναι μελλοντική και αβέβαιη αφού δεν γνωρίζουμε αν, πού και πώς θα λειτουργήσει και αν θα εξυπηρετεί πλήρως τους συμπολίτες μας.
Τέτοιου είδους κινήσεις δηλώνουν πλήρη άγνοια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν περιοχές όπως η δική μας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στους κατοίκους της (μεγάλες και δαπανηρές μετακινήσεις, αβέβαιη εξυπηρέτηση λόγω της συσσώρευσης των αρχείων όλων των υποθηκοφυλακείων του Νομού σε ένα κ.ά),
εκφράζει ΟΜΟΦΩΝΑ την έντονη διαφωνία – διαμαρτυρία του στον σχεδιασμό της επικείμενης κατάργησης των Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν στο Δήμο μας και ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης – λόγω των υπαρκτών και αντικειμενικών προβλημάτων της περιοχής – να παραμείνουν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

 

arcadiaportal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.