Ο Δήμος Πεντέλης ίδρυσε Κέντρο Ψυχικής Υγείας

0

Στη δημιουργία ενός Κέντρου Ψυχικής Υγείας προχώρησε ο Δήμος Πεντέλης, με στόχο τη φροντίδα όσων δημοτών νιώθουν πως κλονίζεται η ψυχική τους ισορροπία ή αισθάνονται στιγμές έντονης ψυχικής φόρτισης και πίεσης, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της πανδημίας. Το Κέντρο θα παρέχει ψυχοκοινωνική αρωγή σε ενήλικες και ηλικιωμένους, σε γονείς και παιδιά, καθώς και ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη σε κάθε δημότη που τη χρειαστεί.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι ήδη στελεχωμένο από εξιδεικευμένη ομάδα ειδικών και συγκεκριμένα από έναν ψυχίατρο, τρεις ψυχολόγους και έναν λογοθεραπευτή. Τα θέματα για τα οποία θα παρέχει υπηρεσίες είναι: αγχώδεις διαταραχές (έντονο άγχος, κρίσεις πανικού), κατάθλιψη και μακροχρόνια θλίψη, φοβίες, διαχείριση θυμού, μετατραυματικό στρες και ψυχικό τραύμα, διατροφικές διαταραχές και συναισθηματικό βάρος, εργασιακό στρες, διαχείριση διαφορετικών εθισμών (όπως ίντερνετ, αλκοόλ, τζόγος κ.α.), ενίσχυση αυτοεικόνας και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στη διαχείριση έντονων αλλαγών της ζωής (όπως γέννηση παιδιού, υιοθεσία, διαζύγιο, απώλεια αγαπημένων προσώπων), δυσκολίες επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων σε οικογενειακό επίπεδο (όπως σχέσεις συζύγων, συντρόφων, παιδιών) καθώς και θεραπεία ζεύγους, υποστήριξη γονιών για την καλύτερη διαχείριση θεμάτων σχετιζόμενων με το σχολείο (όπως σχολικές επιδόσεις, εκφοβισμός, φιλίες), καθώς και συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και οικογένειας, λογοθεραπεία και καθυστέρηση ομιλίας και λόγου, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές και αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας του Δήμου Πεντέλης θα παρέχονται τόσο εξ αποστάσεως όσο και διά ζώσης, ανάλογα με την περίπτωση και τις υγειονομικές συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, τηρώντας αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού (ορθή και καθολική χρήση μάσκας, καλός αερισμός, τήρηση αποστάσεων).

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση. Είχαμε επισημάνει ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα και γι’ αυτό ιδρύσαμε και λειτουργούμε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για παροχή προληπτικής στήριξης στους δημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Ειδικά στην παρούσα συγκυρία της αποστασιοποίησης, οι υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι αναγκαίες για κάποιους συμπολίτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.