Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχτηκε την Ηλεκτροκίνηση

0

Με μεγάλη λαμπρότητα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος υποδέχτηκε και βράβευσε στο parking του Δημαρχείου τους οδηγούς και τους διοργανωτές του 10 ου Rally Eco Hi Tech

που διεξάγεται αποκλειστικά με την συμμετοχή φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων και ιδιαίτερα ηλεκτροκίνητων και εντάσσεται στην παγκόσμια βαθμολογία.

Έτσι η Ηλιούπολη καταγράφτηκε στον παγκόσμιο χάρτη ως μία από τις πόλεις σταθμούς της Ηλεκτροκίνησης.

Όπως είπε ο Δήμαρχος στην ομιλία του, η Ηλιούπολη υποδέχτηκε τους συντελεστές του Αγώνα ως ένας Δήμος που έχει όραμα την δημιουργία της Έξυπνης Πόλης και οικολογική στρατηγική σε κάθε της πολιτική.

«Ο Δήμος Ηλιούπολης παρακολουθεί και υποστηρίζει εμπράκτως τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν στην καλύτερη εξυπηρέτησης των πολιτών και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Βαλασόπουλος και αφού ανέφερε μια σειρά ενεργειών που εφαρμόζονται στην Ηλιούπολη και οι οποίες χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες σε οικολογική κατεύθυνση όπως την ανακύκλωση, τον βιολογικό καθαρισμό νερού, τις έξυπνες στάσεις, την ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του Δήμου, την εγκατάσταση έξυπνου φωτισμού και ηλεκτρονικής αντλίας καυσίμων, την εγκατάσταση μετρητών ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία κ.α., τόνισε ότι μια τέτοια έξυπνη πόλη, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κίνημα των περιβαλλοντικά φιλικών μετακινήσεων και ειδικά της Αυτοκίνησης.

Στο τέλος της ομιλίας του ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες ο Δήμος εγκαθιστά σταθμό φόρτωσης συσσωρευτών στο κέντρο της πόλης, συμμετέχοντας στην πρωτοπορία του κινήματος της Ηλεκτροκίνησης.

Να σημειώσουμε ότι υπολογίζεται το 2050, το 35% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά γι αυτό όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν είδη βγάλει στην παραγωγή τέτοια μοντέλα.

Η συμβολή των Δήμων στην τεράστια αυτή περιβαλλοντική αλλαγή είναι αποφασιστικής σημασίας καθώς η δυνατότητα επαναφόρτισης σε δημόσιους χώρους είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές για την λειτουργικότητα της νέας αυτής τεχνολογίας.

Τα αυτοκίνητα που στάθμευσαν στο parking του Δημαρχείου εντυπωσίασαν με την τεχνολογία που διαθέτουν, αλλά και με τις επιδόσεις τους που φτάνουν σε κόστος κατανάλωσης τα 0,85 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, 240 χιλιόμετρα αυτονομία και ταχύτητες κοντά στα 120 χιλιόμετρα την ώρα, χωρίς κανέναν θόρυβο και καμία εκπομπή αερίου, ενώ η οδήγησή τους γίνεται με απόλυτα ηλεκτρονικό τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.