Ο Δήμος Αχαρνών κάθετα αντίθετος στη συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών

0

Στην ομόφωνη απόφαση για σύμπραξη όλων των παρατάξεων με στόχο την παραμονή της ΔΟΥ στις Αχαρνές κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας (6/7). Η απόφαση της ΑΑΔΕ για συγχώνευση των Εφοριών πέντε όμορων δήμων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημοτών των Αχαρνών, αλλά και τις συνεχείς ενέργειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, κατά την εισήγησή του στο Συμβούλιο ανέλυσε διεξοδικά τις κινήσεις του εδώ και ένα χρόνο. Αποκάλυψε μάλιστα πως η απόφαση είχε ληφθεί πριν ένα χρόνο και λόγω των πιέσεών που άσκησε, αν και ακόμη δεν είχε αναλάβει τα ηνία του Δήμου, κατάφερε να πάρει παράταση. Στην πορεία όμως ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ επανήλθε και βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

Ο κ. Βρεττός αναφέρθηκε στις συναντήσεις, τις πιέσεις και τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε και που έφταναν μέχρι την παραχώρηση κτηρίου από το Δήμο προς χρήση από τον ΑΑΔΕ, ενώ ενημέρωσε το Σώμα και για την επιχειρηματολογία της ΑΑΔΕ. Τόνισε δε πως προτάθηκε η δημιουργία ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, όπου σε χώρο του Δήμου στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ της παροχής άλλων υπηρεσιών, θα συμβάλλουν στην εξοικείωση των φορολογουμένων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μέρα με τη μέρα πληθαίνουν με σκοπό τη γρήγορη εξυπηρέτηση και την αποφυγή συνωστισμού στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Μετά την τοποθέτηση τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων όσο και δημοτικών συμβούλων αποφασίστηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να:

  • Εκδώσει ψήφισμα για την παραμονή της ΔΟΥ
  • Συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και όποιον άλλο κριθεί σκόπιμο.
  • Εκκινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες που μπορούν να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία του στόχου της παραμονής της Εφορίας.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση και στο δεύτερο θέμα που αφορούσε τη μη κατασκευή διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δαμάσκος που έχει το ρόλο του συνδεκτικού κρίκου με τη συντονιστική των όμορων Δήμων ενημέρωσαν το Σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους. Διαβάστηκε το σχέδιο ψηφίσματος το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στο Συμβούλιο το παρών έδωσαν η βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γεωργία Μαρτίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Αυγερινός και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Γεωργία Βλάχου και Αθανάσιος Κατσιγιάννης. Ιδιαίτερα καίρια ήταν η παρέμβαση του κ. Αυγερινού, ο οποίος πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε επί του θέματος αναλυτικά, προτείνοντας τη δημιουργία της διαπαραταξιακής. Μάλιστα τόνισε πως θα φροντίσει προσωπικά να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, αλλά και να ενταθούν οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Σώμα τον ευχαρίστησαν για τις προτάσεις του και τη διάθεση συμπόρευσης στην κοινή προσπάθεια προς όφελος των δημοτών των Αχαρνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.