Νέος κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας για τις 30.333 θέσεις στους Δήμους

0
Ποιος είναι ο προγραμματισμός του ΟΑΕΔ. Ποια προγράμματα οδεύουν προς 4μηνη παράταση. Τι θα γίνει με το μεγάλο πρόγραμμα στους Δήμους.

Την προκήρυξη ενός καινούργιου μεγάλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, σχεδιασμένο με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προαναγγέλλει ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ, Στέλιος Πρωτοψάλτης. Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έρθει να αντικαταστήσει το πρόγραμμα που τρέχει σήμερα με 30.333 ωφελούμενους σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας, το οποίο και λήγει στις 10 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως ο Α κύκλος του εν λόγω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έλαβε 4μηνη παράταση τον περασμένο Ιούνιο λόγω των εκλογών.

Ο νέος επικεφαλής του ΟΑΕΔ διαβεβαίωσε πως δεν θα ακολουθηθεί το μοντέλο μιας νέας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος αλλά αυτό θα αντικατασταθεί από έναν νέο κύκλο Κοινωφελούς. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καταγραφή των αναγκών στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Οι θέσεις των ωφελούμενων δεν έχουν ακόμη επακριβώς καθοριστεί, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή των αναγκών από την τοπική αυτοδιοίκηση και επανακαθορίζονται οι ανάγκες. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι θέσεις του νέου κύκλου θα είναι τουλάχιστον 30.000 και πιθανότατα περισσότερες. Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει μερική τροποποίηση στα κριτήρια επιλογής.

Αντίθετα, προετοιμάζεται η παράταση άλλων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για την οποία αναμένονται σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Εν προκειμένω προς 4μηνη παράταση οδεύουν τα προγράμματα Κοινωφελούς στο πλαίσιο του Γ κύκλου στα hotspot και στην δασοπυρόσβεση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πρωτοψάλτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης και για το πρόγραμμα των 4.000 συμβασιούχων ΟΑΕΔ – εργαζομένων του ΕΣΥ στα νοσοκομεία. Φαίνεται πως η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνουν στα νοσοκομεία συμβασιούχοι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί υπάλληλοι και παραϊατρικό προσωπικό, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.