Μπουτάρης: «Η απόφαση για τους 192 συμβασιούχους ανοίγει τον ασκό του Αιόλου»

0

Την εκτίμηση πως η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για απόσυρση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορά τους 192 συμβασιούχους εργαζόμενους «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου», εκφράζει, μέσω γραπτής του δήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
«Εδώ θα είμαστε να δούμε τα επόμενα “κύματα” συμβασιούχων που με αγωγές θα πετυχαίνουν τη μονιμοποίησή τους στον δήμο, κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ας δούμε τότε τι στάση θα τηρήσουν όλοι αυτοί που σήμερα σπεύδουν δήθεν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τον Δήμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, αναφέρει πως η συζήτηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο «έβριθε από ανακρίβειες, σοφιστείες και λογικά τεχνάσματα, απειλές και αστήρικτη κινδυνολογία, αλλά κυρίως από λαϊκισμό και πελατειακή λογική, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και της ψηφοθηρίας που συνήθως τη χαρακτηρίζει».
Επαναλαμβάνει πως δεν υπήρξε «κανένας κίνδυνος κατάρρευσης της Καθαριότητας ή άλλης υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έφεσης» και αναφερόμενος σε όλους όσοι έκαναν λόγο για προσωπική του ήττα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συμπληρώνει: «Αν, παρ’ όλα αυτά, η επιμονή στην τήρηση της νομιμότητας και στη διασφάλιση των εργαζομένων του δήμου και της πόλης θεωρείται “ήττα”, τότε είμαι ικανοποιημένος που …ηττήθηκα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.