Μαξίμου για Μητσοτάκη: Αποδόμηση του εαυτού του- Ήταν απολογούμενος

0

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέφυγε να απαντήσει στα «δεκάδες ερωτήματα» που του έθεσε ο Πρωθυπουργός.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, πρόκειται για ερωτήματα που αφορούσαν το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για τη νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες, η μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens.
«Ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν» σπεύδουν να προσθέσουν οι ίδιες πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Μαξίμου, προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του – τουλάχιστον, αυτούς που ήταν παρόντες. «Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του» προσθέτουν ενδεικτικά.
Από την άλλη πλευρά, οι πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι «ο Πρωθυπουργός υπήρξε συνεπής στη δέσμευσή του να μιλήσει για τη διαπλοκή “με ονόματα και διευθύνσεις”». «Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας» συμπληρώνουν και καταλήγουν:
«Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.