Κόντρα Δούρου με Πατούλη για τις φωτιές

0

Κόντρα Δούρου με Πατούλη για τις φωτιές- Εν μέσω της προσπάθειας κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αττική φωτιά ξέσπασε και στο Αυτοδιοικητικό σκηνικό της Περιφέρειας Αττικής με την κα Δούρου να κατηγορεί τον μεν νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων για διάθεση υδροφόρων  και τον δε υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για συγκάλυψη.

Άμεση ήταν η απάντηση από τη πλευρά του Γιώργου Πατούλη ο οποίος κατηγορεί την π.Περιφερειάρχη κα Δούρου για υποκρισία και ότι επιχειρεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη στις  στάχτες μιας ακόμη καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Δείτε την ανακοίνωση της Δούρου και την απάντηση Πατούλη παρακάτω:

Ανακοίνωση Ρένας Δούρου

Την ώρα που η Αττική φλέγεται, συνεχίζεται το πάρτι εκατομμυρίων των απευθείας αναθέσεων του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Πατούλη! Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» κατήγγειλε με Δελτίο Τύπου (Τέλη Ιουλίου με απευθείας αναθέσεις θα κλείσει την τελευταία «προεκλογική» αντιπυρική περίοδο ο Γ. Πατούλης! ) τις απευθείας αναθέσεις που η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει μέχρι σήμερα από το 2019 και με τις οποίες θα κλείσει την θητεία του ο κ. Πατούλης εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος. Με την εξαίρεση του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού που έκανε για να «συμμορφωθεί» με την έκθεση κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), θέτοντας όμως ημερομηνία για την υποβολή προσφορών στις 15.07.2023!

Αντί για αυτό ακόμη και σήμερα, 22.08.2023, κι ενώ η Αττική πολιορκείται από τις πυρκαγιές, έφερε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, 20 θέματα συνολικού ύψους 1.376.000 ευρώ που (τι άλλο!) αφορούν σε απευθείας αναθέσεις σε περιορισμένο αριθμό αναδόχων για διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μάλιστα προληπτικά και όχι για κάποια σε εξέλιξη πυρκαγιά.

Οι 5 από τις 20 αναθέσεις που συζητήθηκαν σήμερα, 22.08.2023, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και μάλιστα ως θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφορούν σε 6 αναδόχους συνολικού προϋπολογιζόμενου ποσού 585.000 ευρώ με έναρξη τις 20.8.2023! Οι υπόλοιπες 15 απευθείας αναθέσεις αφορούν σε υδροφόρα οχήματα που υποτίθεται ότι ήδη έχει μισθώσει η Περιφέρεια από τις 06.08.2023, από τους ίδιους αναδόχους (βάλτε και κάνα δυο αναδόχους ακόμη για την ακρίβεια) συνολικού προϋπολογισμού 791.000 ευρώ!

Τι και αν η «Δύναμη Ζωής» έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση κόλαφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) που έκρινε παράνομες τις απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης Πατούλη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μια έκθεση που προφανώς έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο «κομμένος» από το Μέγαρο Μαξίμου Περιφερειάρχης.

Μπορεί να τον απέρριψαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, όμως φαίνεται ότι του παρέχεται στήριξη να συνεχίσει με τις απευθείας αναθέσεις μέχρι τις 31.12.2023, ημερομηνία που εκ του νόμου, θα παραδώσει ο κ. Πατούλης την Περιφέρεια στον επόμενο εκλεγμένο Περιφερειάρχη. Χρόνος υπάρχει ακόμη λοιπόν και το «πάρτι των απευθείας αναθέσεων» στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει τα στραβά μάτια, όπως άλλωστε γινόταν όλα τα χρόνια της θητείας του κ. Πατούλη.

Φαίνεται ότι τους ενοχλούν δήθεν μόνο τα «ζεϊμπέκικα» αφού οι απευθείας αναθέσεις είναι κάτι πολύ οικείο στους κυβερνητικούς κύκλους …

Να σημειωθεί ότι αρμόδιος εισηγητής των απ’ ευθείας αναθέσεων  για όλες αυτές τις τεράστιες δαπάνες που προφανώς δεν λαμβάνουν υπόψη την αρχή της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, είναι το «δεξί χέρι» του κ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, κ. Β. Κόκκαλης, που θα είναι – μαντέψτε – υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος, αυτή τη φορά με τον κ. Ν. Χαρδαλιά!

Τίθεται έτσι το ερώτημα αν ο νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης με το χρίσμα της ΝΔ γνωρίζει και συγκαλύπτει τις πράξεις και ημέρες της Διοίκησης Πατούλη. Προφανώς θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι τις αποδέχεται έχοντας ως υποψήφιους τους κύριους διεκπεραιωτές της πολιτικής του κ. Πατούλη.

Μάλιστα βρήκε και τα κατάλληλα άτομα να βάζουν και εύκολα την υπογραφή τους! Σιγά που δεν θα τα έβρισκε.

Αν μη τι άλλο έχει στηθεί ένα ωραίο παρεάκι… σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου… Ω τι ωραίο πλιάτσικο!

 

Ανακοίνωση Πατούλη

Για μια ακόμη φορά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχης Αττικής όταν κάηκαν 103 συνάνθρωποί μας στο Μάτι, Ρένα Δούρου, επιχειρεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη στις  στάχτες μιας ακόμη καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Την ώρα που η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έδινε στο πλευρό της Πυροσβεστικής τη μάχη για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα των πολλών πυρκαγιών που πλήττουν το Λεκανοπέδιο, εκείνη από τη δροσιά του κλιματιστικού του πολιτικού της γραφείου εκδίδει ανακοινώσεις, κατηγορώντας την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής γιατί εφαρμόζει τους νόμους και τις πρακτικές που και η ίδια εφάρμοζε ως περιφερειάρχης, για να μισθωθούν υδροφόρα οχήματα.

Η κα Δούρου λέει συνειδητά ψέματα. Μιλά για πάρτι απευθείας αναθέσεων για μίσθωση υδροφόρων, όταν η ίδια ήταν αυτή που ως Περιφερειάρχης μίσθωνε υδροφόρες με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Κατηγορεί τη Διοίκηση Πατούλη ότι καθυστέρησε να κάνει διαγωνισμό για την συγκεκριμένη διαδικασία μίσθωσης οχημάτων, όταν γνωρίζει πως

·        η ίδια ποτέ δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμού για τον ίδιο σκοπό στη διάρκεια της θητείας της

·        η Διοίκηση Πατούλη είναι η μόνη Διοίκηση που προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμού, όχι γιατί ήταν παράνομη η διαδικασία που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά γιατί πιστεύει πραγματικά πως με τον τρόπο αυτό υπηρετείται ακόμη καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.

Επειδή λοιπόν στα ψέματα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου πρέπει να μπει ένα όριο, τους καλούμε να απαντήσουν σε αυτά τα δύο ερωτήματα:

1.   Η Διοίκηση Πατούλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η κα Δούρου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται;

2.   Η Διοίκηση Πατούλη είναι η πρώτη στην Περιφέρεια Αττικής που έκανε δημόσιο διαγωνισμό για τη μίσθωση οχημάτων για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.  Η κα Δούρου έκανε ποτέ διαγωνισμό; Κι αν δεν έκανε, γιατί;

Ας απαντήσει στα ερωτήματα αυτά και μετά να εκδίδει ανακοινώσεις που τελικά την εκθέτουν ανεπανόρθωτα, όπως θα την εκθέτουν διαχρονικά πολιτικά, η τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.