Κεραμέως: Στα σχολεία δεν υπήρξε διασπορά του κορονοϊού

0
Στο ερώτημα γιατί τα σχολεία έμειναν ανοικτά στις κόκκινες περιοχές απάντησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Μετά τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και την απόφαση των λοιμωξιολόγων να μην κλείσουν τα Γυμνάσια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε τις δικές της απαντήσεις στο γιατί τελικά δεν έκλεισαν τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές παρά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Αναφέρθηκε, όμως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τους αιώνιους φοιτητές.

Στο ερώτημα γιατί τελικά δεν έκλεισαν τα σχολεία παρότι πολλοί ειδικοί είχαν ταχθεί υπέρ της προσωρινής διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πάντα οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στα σχολεία δεν υπήρξε διασπορά του κορονοϊού. Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο χαρακτήρισε «νομοσχέδιο κοινής λογικής». Δεν είναι δυνατόν, παρατήρησε η κυρία Κεραμέως, να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές με βαθμό 1/20, καθώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους συμφοιτητές τους, αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι η ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα θα καθορίζεται από το οικείο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα καθορίζει επίσης τον αριθμό των εισακτέων, αλλά και συντελεστή βαρύτητας για κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει όριο φοίτησης καθώς το ποσοστό τους είναι περίπου στο 40% των φοιτητών που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στον αντίποδα όμως θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για φοιτητές που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους για λόγους υγείας, είτε γιατί αναγκάστηκαν να δουλέψουν προσωρινά και δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν παράλληλα.

Για το μείζον ζήτημα της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, διευκρίνισε ότι σε ιδρύματα που υπάρχει πρόβλημα, την φρούρηση θα αναλάβουν ομάδες με ειδική εκπαίδευση που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα έχουν συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις εκτός Σχολών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.