Η Περιφέρεια Αττικής για την έκδοση του ιστορικού λευκώματος

0

Η απάντηση για την παραγωγή του ιστορικού λευκώματος από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνέχεια των σχετικών αναφορών του Παύλου Πολάκη και ηλεκτρικών ΜΜΕ:

«Τις τελευταίες ώρες σε ιστοσελίδες προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα social media συγκεκριμένων στελεχών του, «γνωστού» ήθους και ύφους, διεξάγεται μια συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης μιας καθόλα νόμιμης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) Αττικής.

Μιας απόφασης που πάρθηκε με δημοκρατική διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών του ΠΕ.ΣΥ. με την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν στην έκδοση ιστορικού λευκώματος για την Αττική, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διεθνή κυρίως προβολή, της πιο ιστορικής Περιφέρειας της χώρας μας και θα δίνεται ως δώρο εθιμοτυπίας, σε ξένους κυρίως επισήμους.

Η συγκεκριμένη έκδοση αφορά τη δημιουργία ενός τόμου 400 σελίδων, σε ελληνική κι αγγλική γλώσσα, που θα καλύψει ένα εξαιρετικά μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό φάσμα της Αττικής, που έχει μακραίωνη και ιδιαίτερα σημαντική ιστορική πορεία.

Η δημιουργία του τόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

– την έρευνα επί των πηγών από ειδική ομάδα ιστορικών ερευνητών

– τη συγκρότηση επιστημονικής συγγραφικής ομάδας  από καταξιωμένους επιστήμονες

– τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού

– την επιμέλεια και διορθώσεις κειμένων, καθώς και τη μετάφραση τους

– την παραγωγή της έκδοσης με υψηλή ποιότητα χαρτιού, μεγάλο μέγεθος, καθώς και την παραγωγή θηκών και κασετινών

Πρόκειται για μια παραγωγή 4000 αντιτύπων υψηλής ποιότητας, η οποία θα διεξαχθεί με μειοδοτικό διαγωνισμό και το ανώτατο όριο της ανάθεσης θα ανέλθει στα 100.000 ευρώ, με σημαντική όμως πιθανότητα να είναι σημαντικά χαμηλότερο λόγω της διαδικασίας που επιλέχθηκε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην έκδοση του λευκώματος έγινε με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σε λογικό κόστος. Και υπηρετεί απόλυτα το στόχο μας που είναι η προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας και ιστορίας της Αττικής.

Για την απόφασή μας αυτή λογοδοτούμε στους πολίτες κι όχι στον κάθε κύριο Πολάκη και τα κάθε λογής documenta με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης, που μοναδικός τους στόχος είναι η συκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.