Γ. Στουρνάρας: Δεν παρεμπόδισα την έρευνα εις βάρος της συζύγου μου

0

Στη διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του, προχωράει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε παρενέβη ή παρεμπόδισε σχετική δικαστική έρευνα.
Κάνοντας λόγο για «παραληρηματικές» και «συκοφαντικές» αναφορές, ο κ. Στουρνάρας εξηγεί ότι τα έργα στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, κατοχυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του, πριν γίνει υπουργός και κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.
Διευκρινίζει επίσης, ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει» επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας και αποσαφηνίζει ότι «η ΤτΕ και ο διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες». «Θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους» προστίθεται σχετικά.
«Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Στουρνάρα έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc», η κα Νικολοπούλου λάμβανε συστηματικά διάφορες δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΦ, επί υπουργίας του κ. Στουρνάρα.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, ενώ οι σχετικές συμβάσεις αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας, ουδέποτε βρέθηκαν τα επίσημα πορίσματα, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι και σήμερα, γεγονός που οδήγησε – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα – στην έρευνα των γραφείων της εταιρείας της κα Νικολοπούλου.
«Συνολικά τέσσερις έρευνες, που συμπεριλάμβαναν την κυρία Στουρνάρα ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί, όσο ο σύζυγός της είναι υπουργός» καταλήγει το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.