Φεστιβάλ κωφών και βαρήκοων ατόμων DEAFestival 2016

0

Τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων – DEAFestival 2016, από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου, συνδιοργανώνει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, το DEAFestival περιλαμβάνει σειρά από εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς των Κωφών και Βαρήκοων ατόμων στην Ελλάδα, αλλά και του γλωσσικού πλούτου της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

H Τεχνόπολη και η Πλατεία Αγίας Ειρήνης θα είναι οι κύριοι χώροι όπου θα πραγματοποιηθεί η ξεχωριστή γιορτή, καθώς και άλλοι επιλεγμένοι χώροι της Αττικής.

Στο πλαίσιο του DEAFestival 2016, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης το DEAFestival for kids. Όλες οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σημειώνεται ότι θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα.

Τέλος, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ημερίδα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) στην οδό Ακαδημίας 7, στην Αθήνα, με θέμα «Από το Παρελθόν στο Μέλλον» της κοινότητας των Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το DEAFestival και το DEAFestival for kids (Πρόγραμμα για τα παιδιά, προεγγραφές κ.ά.):

www.deafestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.