Μπαίνοντας στο ρυθμό των Smart Cities

0

Η έξυπνη πόλη είναι πλέον πραγματικότητα· δεν είναι η πόλη του μέλλοντος, είναι η
σύγχρονη πόλη που μετεξελίσσεται ταχύτατα και προτάσσει ένα νέο μοντέλο διαβίωσης.
Οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
αποτελούν το απαραίτητο εργαλείο για την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και
Οργανισμούς που στόχο έχουν την αναβάθμιση των περιφερειών, των πόλεων και των
εγκαταστάσεών τους.

 

Πληροφορίες που αφορούν σε πυρασφάλεια και πρόληψη κινδύνου, μετακινήσεις και δημόσια υγεία αλλά και το περιβάλλον, συγκεντρώνονται σε ένα project με απόλυτο στόχο τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας.

Οι νέες ανάγκες των πόλεων είναι αυτές που καθιστούν απαραίτητο τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό έτσι ώστε ο κάθε πολίτης θα είναι σε θέση να «επικοινωνεί» με το δήμο του μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η μεγαλύτερη εταιρεία που έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των smart cities  είναι η Politis Technologies μέλος της Politis Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση αυτά που παρατηρούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η εξέλιξη της αγοράς των smart cities θα είναι ραγδαία μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί είναι να επιτευχθεί η μαζική συμμετοχή πολιτών, Αρχών και επιχειρήσεων στη νέα αυτή πραγματικότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.