Επιστολή διαμαρτυρίας προς την TV100 από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

0

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική τηλεόραση της ΤV100 απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς όπως υποστηρίζει, σε εκπομπή που παρουσιάστηκε με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπήρξαν αδικαιολόγητοι αποκλεισμοί.

Στην επιστολή του κ. Ζέρβα αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως, έχει προγραμματιστεί στην ΤV100, εκπομπή με προσκεκλημένους

τον κ. Ταχιάο, τον κ. Βούγια και την κα Νοτοπούλου, όλοι τους υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Με ποια κριτήρια έχει γίνει αυτή η επιλογή; Αν κριτήριο της πρόσκλησης είναι η κομματική στήριξη, πως νομιμοποιείται μία τέτοια απόφαση εφόσον οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές; Αν κριτήριο είναι οι δημοσκοπικές επιδόσεις των υποψηφίων, με βάση τα αποτελέσματα ποιων δημοσκοπήσεων λαμβάνεται αυτή η απόφαση; Αν υπάρχει σχετική εντολή προώθησης ορισμένων υποψηφιοτήτων έναντι άλλων, ποιος την δίνει; Τέλος αν επρόκειτο για προσωπικές και υποκειμενικές συμπάθειες, ο ρόλος του δημοσιογράφου τις υπερβαίνει a priori. Άλλωστε η δημοτική τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ούτε των κομμάτων, ούτε του δημάρχου ώστε να πριμοδοτεί και να υπηρετεί ανάλογες σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις».
Όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας, «ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών στο πλαίσιο μίας προεκλογικής περιόδου είναι κρίσιμος. Η αντικειμενική στάση και η ίση μεταχείριση όλων των υποψηφιοτήτων είναι υποχρέωση και απορρέει από τις Αρχές της Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η δημοτική τηλεόραση οφείλει να είναι δυο και τρεις φορές πιο προσεκτική και να επιδεικνύει την ανάλογη ευαισθησία στις επιταγές της Δεοντολογίας».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προ ημερών πρωτοβουλία του να καλέσει τηλεοπτικούς σταθμούς και συνυποψήφιους να δεσμευτούν στη διεξαγωγή debate και την ειδική του αναφορά σε ΤV100 και ΕΡΤ3.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.