Επιχορήγηση 40 εκατ. στους δήμους για αγορά απορριμματοφόρων

0

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει ποσό ύψους 40.000.000 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στους Δήμους, για την Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, στους οποίους περιλαμβάνονται όλοι οι Δήμοι των Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31/12/2020 με δυνατότητα παράτασης.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται έως 150.000 ευρώ ανά δήμο,

συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το παραπάνω ποσό αποτελεί επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων γίνεται από τους δήμους.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

 Η αγορά νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

 Η αγορά μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 Να μην έχουν παρέλθει κατά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον

ανάδοχο-προμηθευτή 5 πλήρη έτη από την ημερομηνία έκδοσης της αρχικής

άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

 Να υπάρχει Τεχνική Έκθεση-Υπεύθυνη Δήλωση Διπλ. Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου Μηχ/κού (ή ισότιμου και αντίστοιχου) ή Τεχνολόγου Μηχ/κού (ή ισότιμου και αντίστοιχου), ο οποίος να βεβαιώνει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την καταλληλότητα του μηχανήματος.

Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.