Ένοχος για δωροδοκία ο Μπέος αλλά επιστρέφει ως δήμαρχος

0

Σε ποινές φυλάκισης από 5 μήνες έως ποινές κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, αφού προηγουμένως το δικαστήριο τους είχε κηρύξει αθώους για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Αντίθετα, τους έκρινε ένοχους για αδικήματα που στην πλειονότητά τους ήταν πλημμελήματα.

Ειδικότερα, όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης των προσυνεννοημένων αγώνων, που πολιτογραφήθηκε και ως σκάνδαλο «Κοριόπολις», κρίθηκαν μεν αθώοι για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης (ορισμένα αδικήματα είχαν παραγραφεί), ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών κηρύχθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για αδικήματα τα οποία σχετίζονται με επιμέρους πράξεις δωροδοκίας-δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού.

Συνολικά, από τους 84 κατηγορουμένους καταδικάστηκαν οι 58, ενώ σε 10 από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης.

Σύμφωνα με την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων:

◼ Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κρίθηκε ένοχος μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας και για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

◼ Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία-δωροληψία για τέσσερις αγώνες, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών, 50 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή. Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης αφέθηκε ελεύθερος, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ καλείται να καταβάλει εγγυοδοσία 10 χιλιάδες ευρώ.

◼ Ενοχοι, επίσης, για επιμέρους πράξεις κρίθηκαν οι Γιάννης Κομπότης (φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή), Αβραάμ Παπαδόπουλος (φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή), Γιώργος Μποροβήλος (φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή) και Δημήτρης Μπάκος (φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.