Εναέρια επιτήρηση δασικών εκτάσεων στον Δήμο Κηφισιάς

0

Μετά το πρόγραμμα πυρανίχνευσης με ειδικούς αισθητήρες- ανιχνευτές καπνού από φωτιά, σε σημεία του δάσους Φασίδερι, ο Δήμος Κηφισιάς, επιστρατεύει την τεχνολογία  προκειμένου να προστατεύσει, όσον είναι δυνατό πιο αποτελεσματικά, τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των πολιτών και το περιβάλλον.

Όπως ενημερώνει από τις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών και υψηλής μεγέθυνσης οπτικών φορτίων έως 120 μέτρα (αλλά και περισσότερο μετά από σχετική άδεια), 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από δασικές εκτάσεις του Δήμου και σε όμορους ορεινούς όγκους.

Το πρόγραμμα  θα ισχύσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου,«ενισχύοντας την πρωτοβουλία συμπολιτών μας που εφαρμόζεται ήδη και τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για τη προσφορά τους», σημειώνει .

«Στη έδρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς έχει οργανωθεί ένα Επιτελείο Συντονισμού που είναι σε συνεχή επαφή με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νικήτα Κόκκαλη», αναφέρει ακόμη ο Δήμος Κηφισιάς,  ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος, «θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά του και θα εξετάσει το ενδεχόμενο της ενσωμάτωσης αντίστοιχων πρακτικών σε μόνιμη βάση διεκδικώντας αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις».

Τέλος ο Δήμος Κηφισιάς καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «Συνεχώς διεκδικεί προγράμματα για παρεμβάσεις πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων του. Στο πλαίσιο αυτό έχει πετύχει την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση του Δήμου Κηφισιάς» (2.447.946,00€),  όπου τμήμα του έργου αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών  ποσού 250.000 ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.