Εκλογές: Οι γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση των σταυρών

0

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των γυναικών που έκοψαν πρώτες το νήμα στις εκλογές. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, 34 γυναίκες κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση σε σταυρούς.

Συγκεκριμένα, για την Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική, η Σοφία Ζαχαράκη κατάφερε να συγκεντρώσει 52.165 ψήφους που την έφεραν στην πρώτη θέση σε μια περιφέρεια που είχε ηχηρά ονόματα για αντιπάλους.

Στην Αχαΐα, η κ. Αλεξοπούλου κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση με 23.579 ψήφους. Στην μονοεδρικές του Νομού Ευρυτανίας και της Καστοριάς , κατάφεραν να εκλεγούν δύο γυναίκες η Θωμαΐς Οικονόμου με 2.833 ψήφους και η Μαρία Αντωνίου αντίστοιχα με 6.121. Στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην κορυφή με 15.999 ψήφους με την δεύτερη θέση να είναι γυναικεία υπόθεση με την Βολουδάκη Σεβαστή να λαμβάνει 13.523 ψήφους.

Στον αντίποδα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες που έκοψαν πρώτες το νήμα της κορυφής είναι η Έφη Αχτσιούγλου στην περιφέρεια Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών με 26.323 ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκουμε την Ρένα Δούρου με 20.641 ψήφους. Στην Β’ Πειραίως η Ειρήνη Κασιμάτη βρέθηκε στην κορυφή με 12.207 ψήφους.

Η Όλγα Γεροβασίλη και η Σία Αναγνωστοπούλου σε Άρτα και Αχαΐα έκοψαν πρώτες το νήμα με 7.077 και 13.467 ψήφους αντίστοιχα. Στην Βοιωτία η Γιώτα Πούλου, βρέθηκε πρώτη με 4.910 ψήφους. Στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν γυναικεία υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ράνια Θρασκιά με 15.908 και 15.005 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις. Στα Ιωάννινα η Τζούφη Μερόπη συγκέντρωσε 8.903.

Ενώ σε Καβάλα, Κοζάνη, Πέλλα, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκιδική ήταν γυναικεία υπόθεση με τις Ελευθεριάδου Τάνια, Βέττα Καλλιόπη, Τζάκρη Θεοδώρα, Κοντοτόλη Μαρίνα και Πέρκα Θεοπίστη να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στις εκλογές ήταν και η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, με αρκετές γυναίκες και εκεί να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Πάμε να δούμε τις κυρίες που κατάφεραν να εκλεχτούν.

Στην Αθήνα ο Νότιος και ο Δυτικός Τομέας για το ΠΑΣΟΚ είχε άρωμα γυναίκας με την Μιλένα Αποστολάκη και την Νάντια Γιαννακοπούλου να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Στην Εύβοια και στην Αιτωλοκαρνανία εκλέγονται η Καζάνη Κατερίνα και η Σταράκα Χριστίνα. Ενώ, σε Κορινθία, Λάρισα , Πέλλα και Λασίθι οι πρώτες θέσεις ανήκουν στις Ταγαρά Κατερίνα, Λιακούλη Ευαγγελία, Αλεξανδρίδου Ραχήλ και στην Σπυριδάκη Κατερίνα.

Στο ΚΚΕ, οι γυναίκες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις είναι η Λιάνα Κανέλλη στην Ά Αθηνών, η Δάγκα Βιβή και η Σεμίνα Διγενή στον Δυτικό και Νότιο Τομέα τις Αττικής. Επίσης στην Β’ Πειραιώς η Μανωλάκου Διαμάντω βρέθηκε στην πρώτη θέση και στην Κοζάνη η Κουζιάκη Θεοδώρα. Ενώ, στην Ελληνική Λύση οι γυναίκες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι: Η Αθανασίου Μαρία, η Αγιοστρατίδου Νίκη και η Ασημακοπούλου Σοφία- Χάιδω που κατάλαβαν τις πρώτες θέσεις στον Δυτικό και Νότιο Τομέα Αθηνών και στην Β’ Πειραιώς αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.