Δούρου: «Η Περιφέρεια Αττικής δουλεύει “αθόρυβα και δυνατά” για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική»

0

Με μότο «αθόρυβα και δυνατά» η περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια για τη θέση, Ρένα Δούρου, κοινοποίησε το νέο site της ενόψει των εκλογών, όπου διαδραστικά κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για το συνολικό έργο που παρήγαγε στα 4,5 χρόνια της θητείας της στη Διοίκηση, σε κάθε επίπεδο, τομέα και σημείο της Περιφέρειας.

Το site αποτυπώνει την παρουσία της Περιφέρειας Αττικής, με αριθμούς, video, προϋπολογισμούς. Το κάθε έργο επί του παρατιθέμενου χάρτη ανοίγει το περιεχόμενο με την εικόνα και τα στοιχεία του, προσφέροντας πλήρη ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για ένα «καινοτόμο, πολυεπίπεδο και σφαιρικό έργο που επιλύει ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών», όπως το χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συστηματικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική.

«Επενδύουμε σε έργα υποδομής, είμαστε σε όλη την Αττική, χτίζοντας μια γερή αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης», επισημαίνει Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο σύνολο των έργων τα οποία είτε εκτελέστηκαν είτε είναι υπό εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια στη διάρκεια της θητείας της από 2014- 2019. Πρόκειται για 1.259 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ, κατανεμημένα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες σε υποδομές, αθλητισμό, τουρισμό, περιβάλλον, οδοποιία, αναπλάσεις κοινωνική αλληλεγγύη αντιπλημμυρικά κ.ά. Έργα που για την πραγμάτωση τους, η Ρένα Δούρου «ανατρέπει καθεστωτικές νοοτροπίες, μάχεται για κοινωνικά δικαιώματα, καινοτομεί για τους πολλούς και τους αδύναμους», όπως σημειώνεται στο site με την ίδια να διαπιστώνει: «Έχεις δυνατή φωνή όταν κρατάς χαμηλούς τόνους».

Και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Αθόρυβα λειτουργούν σήμερα 327 εργοτάξια στην Αττική. Δυνατά δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και τονώνουν τις τοπικές αγορές.

Αθόρυβα και δυνατά η Περιφέρεια Αττικής φτιάχνει την Αττική Ριβιέρα – διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και παράλληλα δημιουργεί έναν νέο αναπτυξιακό πόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Αθόρυβα και δυνατά η Περιφέρεια Αττικής δίνει λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν, όπως η υδροδότηση της Αίγινας.

Αθόρυβα η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αλυσίδα αλληλεγγύης, με επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, κέντρων για αστέγους, για κακοποιημένες γυναίκες. Δυνατά βελτιώνεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αθόρυβα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και με 20 εκατομμύρια ευρώ τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Δυνατά η Περιφέρεια στηρίζει τη δημόσια υγεία.

Αθόρυβα και δυνατά συνεχίζουμε. Διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον απέναντι στις λογικές και τις πολιτικές του χθες.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.