Δήμος Ζωγράφου: Δωρεά αρχαιολογικής συλλογής της Ελένη Μαρτίνου προς το Μουσείο Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή

0

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22/10/2019 η νέα Αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναβαθμίστηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Η αίθουσα φιλοξενεί τη δωρεά αρχαιολογικής συλλογής από την κυρία Ελένη Μαρτίνου προς το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου, του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη και του Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγητή Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

 

Η παρουσίαση της συλλογής έγινε από τον Διευθυντή του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πλάτωνα Πετρίδη και ακολούθησε χαιρετισμός από την κυρία Ελένη Μαρτίνου και τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. στο 2ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έως τις 30 Νοεμβρίου, εκτός από τις ένδεκα μόνιμες διδακτικές συλλογές του, φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις «Χρόνος Αναπλήρωσης – Τοπία του Αγρινίου» του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου και «Οι Ζωγράφοι της Κυριακής της Φιλοσοφικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.