Δήμος Πατρέων: Βρώμικη συκοφαντική δυσφήμιση κατά Πελετίδη – Νικολόπουλος: Κρύβεται ο Δήμαρχος

0

Συνέχεια στο θόρυβο που έχει προκληθεί με το εξοχικό σπίτι του Κώστα Πελετίδη έδωσε χθες η δημοτική αρχή μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος σχολίασε δημόσια το θέμα. Επίσης, προαναγγέλλει την προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Στον χορό της βρόμικης συκοφαντικής δυσφήμισης του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, “μπήκε” και ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.
Ανακάλυψε όψιμα ότι το συγκεκριμένο σπίτι συνολικού πλάτους 15 μέτρων όσο και το οικόπεδό του, που είχε κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια, εμποδίζει την πρόσβαση στη θάλασσα».
Και προσθέτει: «Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και στον κ. Νικολόπουλο και σε όσους συμμετέχουν στην βρώμικη εκστρατεία ότι ο πατραϊκός λαός γνωρίζει, έχει πείρα και κρίση.
Γνωρίζει ποιος ψηφίζει τους νόμους, ποιος στηρίζει τις πολιτικές που παραδίδουν τις παραλίες και τις ακτές στους επιχειρηματίες. Ποιοι εμποδίζουν τις λαϊκές οικογένειες να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Ποιοι τους στερούν το δικαίωμα στις διακοπές και στην ξεκούραση.
Γνωρίζει επίσης ποιος αγωνίζεται με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα. Ποιος ανάπλασε και παρέδωσε στο λαό την παραλία στην πλαζ του ΕΟΤ. Ποιος διαμόρφωσε στον ίδιο χώρο Παιδικές Κατασκηνώσεις για να απολαμβάνουν δωρεάν τα Πατρινόπουλα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ποιος διαμορφώνει πάρκα δεκάδων στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Ποιος αγωνίζεται να έχει ο λαός ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές και στις παραλίες.
Οσο για τους συντάκτες που συνειδητά γράφουν ψεύδη θα κληθούν σύντομα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις».

Ανταπάντηση Ν. Νικολόπουλου
Σε απάντησή του, στην ανακοίνωση του Δήμου, για την οικία του δημάρχου Πατρέων στα Αραχωβίτικα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Πολλές λέξεις, καμία απάντηση. Μόνο η γνωστή τακτική της Αριστεράς για μετάθεση ευθυνών και εύρεση εχθρών και σκοτεινών κύκλων που πολεμούν τους δήθεν υπηρέτες των λαϊκών συμφερόντων.
Ο δήμαρχος της Πάτρας που ξέρω εγώ όμως, ή που τουλάχιστον νόμιζα ότι ήξερα, πίστευα ότι δεν θα κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις γραφείων Τύπου και θα είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια, όχι μόνο για το δικό του σπίτι, αλλά και για όλα τα σπίτια στα Αραχωβίτικα ή αλλού, που ενδεχομένως παραβιάζουν κανόνες δόμησης ή και αν δεν παραβιάζουν, οφθαλμοφανώς παρεμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.
Δυστυχώς, ο Κώστας Πελετίδης δεν δίνει απαντήσεις. Δεν μας λέει εάν η δημοτική αρχή και ο ίδιος προτίθενται να ελέγξουν τη νομιμότητα των κτισμάτων και να παρέμβουν για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Θα συνεχίσουν οι μάντρες να κλείνουν την πρόσβαση στη θάλασσα;
Υπάρχει έγγραφη καταγγελία στον Δήμο για την περιοχή των Αραχωβιτίκων;
Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για να αποφύγει να υπάρξουν… “Μάτια” στα όρια ευθύνης της;
Λυπάμαι εάν ο δήμαρχος αισθάνεται πως τρώθηκε το… “άτρωτο αριστερό ηθικό του πλεονέκτημα”. Δεν φταίω εγώ, δεν φταίνε οι πολίτες, δεν φταίνε όσοι το αποκάλυψαν και το δημοσιοποίησαν. Ας αναρωτηθεί για τις ευθύνες του. Η έστω για την αποδοχή εκ μέρους του, ευθυνών πολλών ετών. Συμμερίζομαι τη δυσκολία του και θα τον συμβούλευα να μην την κάνει μεγαλύτερη. Γιατί, πραγματικά, ο πατραϊκός λαός γνωρίζει, έχει πείρα και κρίση. Για όλους και για όλα».

 

pelop

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.