Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Κόντρα με την πολιτεία για το γήπεδο της ΑΕΚ

0

Σε ανοιχτή κόντρα με την πολιτεία περνάει ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας αφού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πάνος ανέφερε πως την ευθύνη για τη μεταφορά των σκουπιδών από το Άλσος όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν την έχει σε οικονομικό επίπεδο η δημοτική αρχή.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μια ημέρα μετά το ΔΣ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως δουλειά του Δήμου ήταν να βρει το νέο χώρο αλλά όχι τα χρήματα που χρειάζονται για τη μεταφορά.

Αυτό όπως ανέφερε είναι υπόθεση της πολιτείας και πως απαιτούνται περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ για την εκπνόηση του έργου. Τόνισε πως από την συνεισφορά του κράτους θα εξαρτηθεί ο χρόνος προκειμένου να μεταφερθούν τα σκουπίδια ενώ σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει την άδεια πριν γίνει η μεταφορά, τότε ο Δήμος θα ψάξει τρόπο ώστε να επισπευθεί η διαδικασία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για το θέμα των σκουπιδιών: «Είναι ένα θέμα που ταλανίζει δεκαετίες τον Δήμο μας. Εννοείται ότι πρέπει να μεταφερθούν τα σκουπίδια και πρέπει να γκρεμιστούν κι άλλες κατασκευές εντός του άλσους. Είναι παράνομες οι εγκαταστάσεις του Δήμου, αλλά ο χώρος είναι δικός του. Είναι θέμα χρηματοδότησης το πότε θα μεταφερθούν. Μια πρόχειρη μελέτη που υπάρχει λέει για 8-9 εκατ. ευρώ ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση».

Για το αν έχει κάνει ο Δήμος τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν τα χρήματα: «Είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή που ετοιμάζουμε σχετικό φάκελο. Από ‘κει και πέρα, είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ για να πάρουμε μια οικονομική ενίσχυση, ενώ θα βοηθήσει και η Πολιτεία. Αν όλοι βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση -κράτος, Περιφέρεια και Δήμος- όλα γίνονται. Αν ο υπουργός επισπεύσει τις διαδικασίες, όλα θα γίνουν νωρίτερα».

Για το τι θα γίνει αν η ΑΕΚ πάρει οικοδομική άδεια, αλλά εν τω μεταξύ δεν έχουν φύγει τα σκουπίδια: «Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε πως μπορούμε να επισπεύσουμε τη μεταφορά των εγκαταστάσεων».

Για το πού ευθύνεται η ΑΕΚ ώστε να παρεμποδίζεται το έργο του γηπέδου της: «Δεν έχει ευθύνη η ΑΕΚ. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη. Ο Δήμος έχει τον φάκελο έτοιμο, αλλά χρειάζονται 9 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο του Δήμου δεν υπάρχει αυτό το αποθεματικό».

Για την αντίθεση του Άρη Βασιλόπουλου στο έργο του γηπέδου: «Καταρχάς ο κ. Βασιλόπουλος δεν αποφασίζει μόνος του. Συσκέπτεται με όλα τα μέλη της παράταξης. Ναι, έχουμε ενστάσεις από την αρχή στο έργο. Αυτές τις ενστάσεις τις έχει λάβει η Πολιτεία και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Ξέρει τις ανάγκες της ΑΕΚ, ξέρει τις ενστάσεις του Δήμου κι εκείνη θα αποφασίσει».

Για το αν θα γίνουν άλλες κινήσεις εναντίον του έργο μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας:«Όχι, δεν νομίζω ότι θα γίνει άλλη κίνηση. Έχουμε πει από την αρχή ότι η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από ‘κει και πέρα οι ενστάσεις μας έχουν μεταβιβαστεί στο Υπουργείο κι εκείνο θα αναλάβει την ευθύνη για το έργο».

Για την έκφραση που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι «θα παρκάρουμε τα απορριμματοφόρα στη Δεκελείας»: «Αυτό που έγινε είναι ότι διατυπώθηκε από κάποιον σύμβουλο το ερώτημα “πού θα τα βάλουμε τα απορριμματοφόρα, στη Δεκελείας θα τα βάλουμε”; Αυτό είπε και σας το μεταφέρω με ακρίβεια».

Για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα: «Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πήρε απόφαση, φτιάχνει φάκελο και περιμένει να δει τι θα γίνει με το ΕΣΠΑ και την ενίσχυση από την Πολιτεία. Μακάρι να υπήρχε διαθέσιμος χώρος και να μπορούσαμε να το κάνουμε αύριο το πρωί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.