Δήμος Λειβαδιάς: Έτοιμος να φιλοξενήσει 400 πρόσφυγες

0

Εντός των επόμενων ημερών ο Δήμος Λιβαδειάς θα υπογράψει σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προκειμένου, έως τα τέλη του 2016, 400 πρόσφυγες να έχουν εγκατασταθεί σε 100 διαμερίσματα. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια ενεργειών της δημάρχου Γ. Πούλου, η οποία, έχοντας την ομόθυμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, εντός 15 ημερών κατόρθωσε να υπερκαλύψει τον αρχικό στόχο των 70 διαμερισμάτων για τη στέγαση των προσφύγων.

“Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα να λειτουργήσει πιλοτικά και για όλους τους δήμους, ώστε να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες” τονίζει στην “Α” η δήμαρχος Λιβαδειάς, καθώς ο δήμος θα είναι ο πρώτος της περιφέρειας που υλοποιεί το πρόγραμμα επιδοτούμενης στέγης για τους πρόσφυγες. “Στόχος μας είναι να υπάρξει όφελος προς την τοπική κοινωνία, όχι μόνον οικονομικό, αλλά και πολιτισμικό και ανθρωπιστικό” σημειώνει.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση της δημάρχου συνιστά αντιπρόταση της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών για εξέταση της χρήσης χώρου στην θέση Λιγόρια Ανάληψης και επ’ αυτής είχε δεσμευτεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας. Έτσι, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς είχε εγκρίνει την πρόταση της δημοτικής αρχής. Η διευρυμένη επιτροπή των κοινωνικών φορέων της πόλης σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων συνέβαλαν στην κατεύθυνση υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας και θα αναλάβουν τις περαιτέρω ενέργειες για την προετοιμασία υποδοχής και στήριξη των προσφύγων όταν εγκατασταθούν. “Σκοπός μας είναι να διασφαλιστεί η ειρηνική συνύπαρξη με τους δημότες μας”, υπογραμμίζει η Γ. Πούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.