Δήμος Κηφισιάς: Νέες ομάδες Γονέων στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

0

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι  βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν  προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των σεμιναρίων.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» , Δήλου 10 Κηφισιά, μία πρωινή και μία απογευματινή. Η πρωινή ομάδα θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Πέμπτη 10:30 – 12:00 και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24/10/2019 . Η απογευματινή ομάδα θα ολοκληρωθεί επίσης σε 8 συναντήσεις κάθε Τετάρτη 17:30 – 19:00 και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23/10/2019.

Η ομάδα έχει τίτλο: «Φροντίζω και φροντίζομαι στον Γονεϊκό μου ρόλο» Στο σεμινάριο , αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν  εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης . Ο γονε ϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε το «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας , γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις των παιδιών.

 

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

1) Αναγνωρίζω και Ικανοποιώ τις Προσωπικές μου Ανάγκες και έτσι είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και στη φροντίδα των αναγκών των παιδιών

2) Ανακαλύπτω τα αποθέματα φροντίδας στο σεντούκι του θησαυρού μου που έχω κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές

3) Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών

4) Εκμάθηση νέων τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια

5) Ονειρεύομαι και Υλοποιώ την ιδανική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειάς μου.

 

Συντονίστρια της ομάδας η Διονυσία Γιαννοπούλου , Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Χωρίς κόστος συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.