Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιστολή στον Σπίρτζη-Όχι σε νέα διόδια

0

Επιστολή προς το αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη απέστειλε εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του για την απόφαση δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή Μέστη, που βρίσκεται μεταξύ των Νομών Ροδόπης και Εβρου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αφορμή στάθηκε η κοινοποίηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ της δημοσίευσης δημοπράτησης του έργου κατασκευής των σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ. Στην επιστολή του ο κ. Λαμπάκης εκτιμά πως αυτή την επιβολή των διοδίων θα δημιουργηθεί αρνητικό πρόσημο.

«Καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση ανθρώπων μέσα στη Θράκη, ιδιαίτερα των αδυνάμων, που είναι φυσικά οι περισσότεροι. Επιβαρύνονται τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και οι ζωοτροφές με μεγαλύτερο κόστος «στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας», επισημαίνει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα υποστήριξε πως δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές στη Θράκη, στοιχείο αρνητικό ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά και επιβαρύνεται ο πολίτης επιπλέον ενώ επίκειται μεταβίβαση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας έναντι τμήματος που μάλλον δεν δικαιολογεί τη δημιουργία και άλλων σταθμών διοδίων για να γίνει πιο δελεαστικό το προς διάθεση προϊόν.

Μάλιστα, αντιπροτείνει, στην περίπτωση που το υπουργείο πιστεύει πως υπάρχει απόλυτη ανάγκη ή επιβάλλεται ενδεχόμενα από μνημονιακή ανάγκη ή άλλη παρεμφερή, η δημιουργία στη Θράκη κι άλλου σταθμού διοδίων, ο νέος σταθμός να μετατοπισθεί στα σύνορα των Κήπων.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως εκτός από την επιστολή στον αρμόδιο υπουργό ο κ. Λαμπάκης κάλεσε σε διαμαρτυρία το σύνολο των φορέων και βουλευτών των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, από κοινού με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Ζητά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποτραπεί η κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μέστη, που θα σφραγίσει με την υφιστάμενη αδράνεια στην οικονομία, την οικονομική καταστροφή των Θρακιωτών και της αγοράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.