Με το δίκτυο συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων μέσω των κόκκινων κάδων που βρίσκονται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, μπορείτε:
- να προστατεύσετε το περιβάλλον μέσα από τη βιώσιμη διαχείριση των παλιών σας ρούχων και παπουτσιών που δεν χρειάζεστε πια
- να συμβάλλετε στη βιώσιμη διαχείρισή τους μέσω της επαναχρησιμοποίησης.
Γνωρίζοντας ότι το 85% των ρούχων που παράγονται καταλήγει κάποια στιγμή στις χωματερές της χώρας, με τους κόκκινους κάδους τώρα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στα είδη αυτά, είτε με την ανακύκλωσή αυτών που ο κύκλος ζωής τους ολοκληρώθηκε είτε με την προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των ειδών που είναι σε καλή κατάσταση.
Σημεία τοποθέτησης κόκκινων κάδων
Μεσσηνίας (είσοδος γηπέδου 9Χ9)
Λεκανίδη & Ελ. Βενιζέλου (Πλατεία Παναγούλη)
Σταθμός Μετρό Ηλιούπολη
Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης
Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου
Αγ. Δημητρίου & Θεομήτορος (είσοδος δημοτικού σταδίου)
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Πλατεία Έλενας Βενιζέλου (Νέο τέρμα)
Πλατεία Μουργκάνας (Πρεβέζης 4)
Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι οι πιο βιώσιμοι τρόποι διαχείρισης των αγαθών που δεν χρειαζόμαστε ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια.
Γι’ αυτό μην πετάτε τα παλιά σας ρούχα και παπούτσια στους συμβατικούς κάδους … ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ τα εύκολα στον πλησιέστερο κόκκινο κάδο της περιοχής σας!