Δήμος Αγίου Δημητρίου • 10 χρόνια κατασκήνωσης

0

10 χρόνια ολοκληρώθηκαν φέτος για την “Κατασκήνωση της χαράς” του Δήμου Αγίου Δημητρίου και γιορτάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Παιδιά και ομαδάρχες κάθε περιόδου βρέθηκαν, θυμήθηκαν στιγμές των διακοπών τους και φεύγοντας, πήραν δώρο μια γλάστρα με μια ελιά για να τους θυμίζει την κατασκήνωση και τις φιλίες που ριζώνουν μέσα σε αυτήν! Η ελιά εξάλλου αποτελεί πανάρχαιο σύμβολο φιλίας και ειρήνης, αξίες με τις οποίες “μπολιάζονται” τα παιδιά στην κατασκήνωση.

Επί 10 συνεχόμενα έτη, και με την κάθε κατασκηνωτική χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καλοκαιρινή δομή, που προσφέρει στα παιδιά, εντελώς δωρεάν, ξένοιαστες διακοπές σε πολύ όμορφες εγκαταστάσεις, για 2 εβδομάδες γεμάτες με δημιουργικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές και βιωματικές δράσεις.

Οι κατασκηνώτριες και κατασκηνωτές, από 6 έως 14 χρονών, έχουν την ευκαιρία να είναι σε επαφή με τη φύση, τη θάλασσα και τη μοναδική ενέργεια της κατασκηνωτικής ζωής, κάνοντας δυνατές φιλίες που διαρκούν για πολλά χρόνια.

Η εμπιστοσύνη, που κάθε χρόνο, οι γονείς του Αγίου Δημητρίου δείχνουν στην κατασκήνωση είναι πολύ μεγάλη. Η εμπιστοσύνη αυτή έχει κερδηθεί με αφοσίωση και σκληρή δουλειά των στελεχών και των συνεργατών του Οργανισμού Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που κάθε χρόνο βάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Η “Κατασκήνωση της Χαράς’, όπως την ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά, βρίσκεται σε ιδιόκτητη πευκόφυτη έκταση 10 στρεμμάτων στη θέση ‘Περιβολάκια’ Ραφήνας και λειτούργησε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2011. Η ανέγερσή της ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2010 ενώ χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, αλλά και από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Τα δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της κατασκήνωσης καθιστούν υπερήφανους όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής δομής για τα παιδιά της πόλης και είναι (και θα συνεχίσει να είναι) σημείο αναφοράς και επιτυχίας της σημερινής δημοτικής αρχής που με βούληση, γνώση και πολλή αγάπη έδωσε σάρκα και οστά στο θεσμό της κατασκήνωσης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.