Απροκάλυπτο σκάνδαλο στο Πέρα Χωριό με τις «ευχές» τοπικών αξιωματούχων!

0

Στον απόηχο των αποκαλύψεων του προηγούμενου ρεπορτάζ του dimarxos, ένα ακόμα σκάνδαλο συντελείται στο Πέρα Χωριό με την συγκάλυψη προφανώς υψηλά ιστάμενων προσώπων οι οποίοι απλά σφυρίζουν… αδιάφορα στο άκουσμα της λέξης! Η παρανομία καλά κρατεί στη συγκεκριμένη κοινότητα και μάλιστα με την ανέχεια του ίδιου του Κοινοτάρχη, Γιαννάκη Γεωργίου!

Προφανώς και ως δημοσιογράφοι δεν εξυπηρετούμε κανένα συμφέρον απλά διηγούμαστε την ιστορία και την εξιστόρηση γεγονότων!

Σύμφωνα λοιπόν με νέα καταγγελία, διαφημιστική εταιρεία ζητά ΝΟΜΙΜΑ από την κοινότητα Πέρα Χωριού να της δοθεί συγκεκριμένο κομμάτι της περιοχής προκειμένου να τοποθετηθεί διαφημιστική πινακίδα το 2022. Ωστόσο όλοι φαίνεται να κωλυσιεργούν μην απαντώντας στο αίτημα της εν λόγω εταιρείας. Έτσι, με το δικαίωμα του νόμου, τοποθετείται πινακίδα με νόμιμες διαστάσεις σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο.
Όμως όπως φάνηκε τελικά, ο κοινοτάρχης προέβη ΣΚΟΠΙΜΑ στη χρονοτριβή της αδειοδότησης στην εταιρεία καθυστερώντας έτσι να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία υπέρ των πολιτών και των Κυπρίων φορολογούμενων! Και πώς αποδείχτηκε αυτό; Μα φυσικά με βανδαλισμό για αρχή και έπειτα με την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου οικοπέδου από ΑΛΛΗ εταιρεία!
Εν ολίγοις, με δόλο ο κοινοτάρχης, καθυστέρησε τη νόμιμη διαδικασία προκειμένου η εταιρεία με την οποία και ολοφάνερα διατηρεί σχέσεις, να τοποθετήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τις δικές της διαφημιστικές πινακίδες που κατά πολύ ξεπερνούν το νόμιμο μέγεθος, σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με το κυπριακό δίκαιο. Έτσι αποκαλύφθηκε ο πραγματικός ρόλος του κοινοτάρχη και πώς «φύλαγε» το συγκεκριμένο κομμάτι οικοπέδου για άλλους που παράνομα κατέστρεψαν την περιοχή!

 

Σημερινές (4/4/2023) φωτογραφίες από το σημείο!

Τώρα που αποκαλύπτονται τα συμφέροντα της εν λόγω εταιρείας, ιδιαιτέρως «γνωστή» στους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ο κοινοτάρχης κωφεύει με την ανέχεια βέβαια και του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, και δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να τοποθετεί παράνομες πινακίδες και μάλιστα με τερατώδεις διαστάσεις! Αυτό σημαίνει για τους μη γνωρίζοντες, ότι αν μία εταιρεία νόμιμα κατέχει το δικαίωμα τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων, αυτές δεν πρέπει να ξεπερνούν για παράδειγμα τα 20 τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο οι πινακίδες που τοποθετούνται τώρα με την συγκάλυψη προφανώς του κοινοτάρχη, ξεπερνούν τα 200 τετραγωνικά μέτρα δηλαδή ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΟ από το επιτρεπτό νόμιμο μέγεθος!

Σημερινές (4/4/2023) φωτογραφίες από το σημείο!

Ο αδιάκοπος βομβαρδισμός από ετερόκλητα διαφημιστικά μηνύματα είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που επηρεάζει την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός και πρέπει να παταχθεί πάραυτα. Με θέληση και αποφασιστικότητα, σεβασμό στους νόμους, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, είναι εφικτό να αποτραπεί περαιτέρω προσβολή του ήδη επιβαρυμένου και υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου.

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε για τον συγκεκριμένο κοινοτάρχη και το κάναμε. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί η κοινή γνώμη είναι πως οι τοπικοί φορείς θεωρούν δικό τους «χωράφι» συγκεκριμένες εκτάσεις και «πρωταγωνιστούν» σε παιχνίδια συμφερόντων εις βάρος των φορολογουμένων! Θα επανέλθουμε αφού η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον ίδιο όσο και εν γένει για την υπαίθρια διαφήμιση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.