Αποζημώσεις «μαμούθ» για την εθελουσία της Attica Bank

0

Ανακοινώθηκαν στο προσωπικό της Attica Bank οι όροι του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, μέσω της οποίας θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησής της.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Το ελάχιστο όριο της αποζημίωσης έχει οριστεί στις 15.000 ευρώ και το μέγιστο στις 200.000, ενώ οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα αποχωρήσουν στο τέλος Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση 14 μεικτών μισθών για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών, ενώ για αυτούς που δεν πληρούν το παραπάνω κριτήριο, η αποζημίωση των 14 μεικτών μισθών διαιρείται διά τα έτη προϋπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, δίνονται μια σειρά προσαυξήσεων στις αποζημιώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται με βάση ηλικιακά κριτήρια:

Για όσους είναι ηλικίας 58 ετών και άνω η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 50%.
Για όσους είναι μεταξύ 55-57 ετών, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 65%.
Για τους εργαζόμενους ηλικίας 50-54 ετών η προσαύξηση στην αποζημίωση εκτινάσσεται στο 80% καθώς είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία εστιάζεται το πρόγραμμα εθελούσιας.
Για εργαζόμενους ηλικίας 40-44 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 55%.
Για εργαζόμενους ηλικίας 30-39 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 45%.
Για όσους είναι μέχρι 29 ετών, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20%.

Επιπρόσθετα, όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος θα πάρουν επιπλέον δύο μεικτούς μισθούς για κάθε ανήλικο τέκνο, θα συνεχίσουν να έχουν δύο χρόνια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το Ταμείο, καθώς και τις καλύψεις του ομαδικού συμβολαίου της Groupama για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι υπολογισμοί των αποζημιώσεων θα διενεργηθούν με τον μεικτό μισθό, όπως ίσχυε τον Δεκέμβριο του 2015, εξέλιξη που αποτελεί ένα επιπρόσθετο κριτήριο, καθώς από 1/1/2016 οι μηνιαίες απολαβές έχουν μειωθεί λόγω της μετενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.