Απορριμματοφόρα των δήμων Πειραιά και Αθηνών στη Μυτιλήνη λόγω αυξημένων αναγκών

0

Δυο σύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης που είναι επιφορτισμένος και με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, με πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες στέλνουν στη Μυτιλήνη, ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Πειραιά.

Τα οχήματα παραχωρήθηκαν με τη μορφή δανεισμού από τους παραπάνω Δήμους στο Δήμο Μυτιλήνης μετά από επαφές που είχε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με τους δημάρχους Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Το όχημα από το Δήμο Αθηναίων έφθασε στη Μυτιλήνη και παρελήφθη από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Δαγκλή όπως και το αντίστοιχο όχημα του Δήμου Πειραιά.

«Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια στο Δήμο Μυτιλήνης, στην προσπάθεια που καταβάλουμε να καλύψουμε τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, με δεδομένο ότι πέντε απορριμματοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω φθορών και παλαιότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο αίτημα που είχα διατυπώσει για την παραχώρηση των δυο απορριμματοφόρων, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για την συμβολή του στην κατεύθυνση αυτή. Θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα καθημερινότητας και καθαριότητας, εξετάζοντας παράλληλα κάθε δυνατότητα για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, με στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας και την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.