Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς και πότε μπορούμε να κυκλοφορούμε

0
Οσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Από σήμερα, Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα, εφαρμόζεται και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ήδη στην ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμη η φόρμα, την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι εργοδότες και θα την δίνουν στους εργαζόμενους που δουλεύουν βράδυ και την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν σε πιθανούς ελέγχους. Οι έλεγχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πολύ πιο σκληροί σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού καθώς κανείς δεν θέλει στην κυβέρνηση η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, εκτός από τους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος μετά τα μεσάνυχτα και αυτοί είναι λόγοι υγείας. Για παράδειγμα, θα επιτρέπεται να μετακινηθεί κάποιος για να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο φαρμακείο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο. Σε περίπτωση ελέγχου αυτό αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η δικαιολόγηση της μετακίνησης αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα, εφόσον υφίστανται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.