Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μέχρι τι ώρα επιτρέπεται η κίνηση στις κόκκινες περιοχές

0
Πιο αυστηρά μέτρα ισχύουν λόγω του νέου lockdown, καθώς αποφασίστηκαν αλλαγές στο ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με την χώρα να χωρίζεται σε δύο κατηγορίες όσον αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη («κόκκινη» αυξημένου κινδύνου και «βαθύ κόκκινο» πολύ αυξημένου κινδύνου), αλλάζει και το ωράριο στις μετακινήσεις τη νύχτα για τους πολίτες, όσον αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Αναλυτικά:

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει τις καθημερινές από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται οι περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Οσον αφορά τα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Οι περιοχές που ισχύουν τα νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:

Αττική
Αχαΐας
Αρκαδίας
Θεσσαλονίκης
Λάρισας
Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι)
Φθιώτιδας
Αργολίδας
Κορινθίας
Θεσπρωτίας
Άρτας
Σάμου
Βοιωτίας
Χίου
Αιτωλοακαρνανίας
Ρόδου
Ηρακλείου
Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο)
Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα θα ισχύουν ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί (επόμενη ημέρα της Καθαράς Δευτέρας).

Εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε χθες την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.