Αφορολόγητο: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

0
Χωρίς κλιμάκωση αλλά με οριζόντια κριτήρια το χτίσιμο του αφορολόγητου

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά, όσον αφορά στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Μέχρι πρότινος, υπήρχε κλιμάκωση και ο φορολογούμενος καλούνταν να συγκεντρώνει «ηλεκτρονικές αποδείξεις», δηλαδή να κάνει συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα», ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά του. Πλέον, το ποσό που θα πρέπει να δαπανάται μέσω καρτών, θα είναι το ίδιο για όλους.

Σήμερα υπάρχει μια κλιμάκωση. Με εισόδημα μέχρι 10.000€, ο φορολογούμενος έπρεπε να προσκομίσει το 10% σε «ηλεκτρονικές αποδείξεις», από 10.001€ έως 30.000€ έπρεπε να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές συναλλαγές με το 15% του εισοδήματός του, ενώ αντίστοιχα για εισοδήματα άνω των 30.000€ χρειαζόταν το 20%.

Με το νέο έτος, ανεξάρτητα από το εισόδημα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν «ηλεκτρονικές αποδείξεις» για το 30% του εισοδήματός τους.

Για παράδειγμα, σήμερα, κάποιος που έχει εισόδημα 10.000€ θα πρέπει να συλλέξει ηλεκτρονικές αποδείξεις 1.000€. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα, θα χρειαστεί 3.000€ σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Αν δεν μαζέψει αποδείξεις 2.000€ θα πληρώσει πρόστιμο 22% ήτοι 440€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.