Συζήτηση για το «Γηροκομείο Αθηνών» στο δημοτικό συμβούλιο

0

Δεν έκανε αποδεκτή ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης « Ανοιχτής Πόλης», Ρήγα Αξελού , να προσφύγει ο δήμος στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον διορισμό νέας διοίκησης στο Ίδρυμα «ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» (Γηροκομείο) με πρόεδρο τον ίδιο το δήμαρχο και μέλη όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ή εκπροσώπους τους.
Ο κ. Καμίνης, ανάφερε ότι « αν είχε την πεποίθηση ότι θα είχαμε σύμπνοια, θα την αποδεχόμουν. Αλλά βλέπω να την αποδέχονται εδώ εκείνοι που μας πολεμούσαν από τότε που παρεμβήκαμε στο Γηροκομείο και αναρωτιόμασταν, είναι με την έκπτωτη διοίκηση; Αυτή είναι η επιφύλαξη μου. Δεν θα υπήρχε καμία σύμπνοια σ΄αυτό το ΔΣ». Ο κ. Καμίνης, πρόσθεσε ότι θα αναζητήσει λύση με τους επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης», Ρήγα Αξελό και της « Λαικής Συσπείρωσης», Νίκο Σοφιανό .
Η σχετική πρόταση του κ. Αξελού , υποστηρίχθηκε απ΄όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Γηροκομείο , η αρμόδια δημοτική σύμβουλος, Μελίνα Δασκαλάκη, κατήγγειλε τη σημερινή διορισμένη διοίκηση του ότι « παραβιάζει συστηματικά τις αποφάσεις του δικαστηρίου από το οποίο έχει τοποθετηθεί» και η συμπεριφορά της είναι « επιεικώς αχαρακτήριστη. Έχουμε γίνει αποδέκτες ύβρεων πεζοδρομιακού χαρακτήρα». Επίσης ανάφερε ότι το ίδρυμα υπολειτουργεί και οτι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου σιτίζονται από το Βρεφοκομείο Αθηνών.
Απαντώντας ο πρόεδρος του ΔΣ , Ζώης Κολιός, απέρριψε τις καταγγελίες της κ. Δασκαλάκη, ανάφερε ότι το Γηροκομείο είναι αντιμέτωπο με χρέη 16 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, 18 εκατ. ευρώ στην εφορία, αλλά και προς προμηθευτές, σημειώνοντας ότι παρά τις συνθήκες αυτές, έχουν προσληφθεί 40 εργαζόμενοι (νοσηλευτές κά) και όραμα της διοίκησης είναι να το καταστήσει βιώσιμο.
Ο επικεφαλής της « Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να αλλάξει το νομικό καθεστώς για τα Ιδρύματα και κάλεσε το δήμαρχο να ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την παράταξη «ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης, τόνισε ότι το Γηροκομείο « ή θα διοικείται από το δήμο και θα είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι ή θα φύγουμε».

Να πιεστεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει την ανάληψη από το ίδιο το δημόσιο της εποπτείας και διαχείρισης αυτών των ιδρυμάτων, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ», Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε ότι τα μαγειρεία του Γηροκομείου έχουν τη δυνατότητα να σιτίσουν τους άστεγους της Αθήνας «και ν΄ απαλλαγούμε από τις ΜΚΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.